Aşırı işlenmiş gıdalar depresyona sokuyor

Harvard Üniversitesi ve Massachusetts’teki Mass General Brigham Hastanesi’ndeki araştırmacıların yaptığı bir çalışma yapay tatlandırıcıların ve aşırı işlenmiş gıdaların depresyona yol açabileceğini ortaya koydu.
ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - 30 binden fazla orta yaşlı kadının diyetlerini değerlendiren Harvard Üniversitesi ve Massachusetts’teki Mass General Brigham Hastanesi’ndeki araştırmacılar yaklaşık 7 bin kişiye depresyon teşhisi koydu. Araştırmacılar, atıştırmalıklar, soslar ve hazır yemekler gibi aşırı işlenmiş gıdaların tüketilmesinin depresyonun sorumlusu olabileceğini öne sürüyor. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) olası kanserojen olarak kabul ettiği aspartam gibi yapay tatlandırıcıların da daha yüksek oranlarla ilişkilendirildiği görüldü.