Anne yaşı erken doğuma yol açıyor

Düzenleyen:
Anne yaşı erken doğuma yol açıyor

SAĞLIK Haberleri

Dünyada 10 bebekten biri erken doğuyor; ülkemizde ise her yıl 150 bin erken doğum gerçekleşiyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Son yıllarda prematüre doğumların sayısının arttığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esma Türkmen; “Erken doğumların artışındaki en önemli sebeplerin erken ya da ileri anne yaşı, jinekolojik enfeksiyonlar, gebelik zehirlenmesi, çoğul gebelikler, stres, obezite ve sağlıksız beslenmedir” dedi. Erken doğan bebeklerin hayatın ilk yıllarında beyin, akciğer, kalp ve bağırsaklarla ilgili problemler yaşadığını belirten Dr. Türkmen, “Bu çocuklarda ileriki dönemde zihinsel problemler de görülebilir. Erken doğumların önlenmesi için gebelerin sıkı takip edilmesi, özellikle tüp bebek tedavilerinde çoğul gebeliklerin önlenmesi gerekir” dedi. Dr. Türkmen, prematüre doğumlarda yeni doğan yoğun bakımının bebeğin hayata tutunması ve sağlıklı bir şekilde gelişiminin sağlanması için önem taşıdığını söyledi.
ACELECİ BEBEKLER BULUŞTU
15 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde zamanından önce doğan bebekler ve aileleri Medical Park Bahçelievler Hastanesinde bir araya geldi. Aceleci Leylekler filminin gösteriminin de yapıldığı etkinlik boyunca çocuklar, Marmara Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksek Okulu öğrencileri eşliğinde anneleri için keçeden, el emeği hediyeler hazırladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...