KOAH’ın sebebi kirli hava

Düzenleyen:
KOAH’ın  sebebi  kirli hava

Ekonomi Haberleri

Bir solunum yolları hastalığı olan ve dünyada ve ülkemizdeki ölüm sebepleri arasında 3. sırada yer alan KOAH gelişiminin anne karnında başladığı bildirildi.

KOAH’ın başta sigara dumanı olmak üzere kirli hava solunması sebebiyle ortaya çıktığını söyleyen Türk Toraks Derneği KOAH Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk,  “KOAH, anne karnından itibaren gerek ev ve iş yerinde, gerekse dış ortamlarda soluduğumuz zararlı duman, gaz ve küçük parçacıklar sebebiyle oluşuyor. Tütün dumanı, termik santraller, fabrikalar, kömür dumanı ve trafikteki arabaların egzozlarından çevreye yaydıkları kirli hava risk faktörüdür. Bunların yanında ısınma ve yemek pişirme acıyla evlerde yakılan soba veya ocaklardan yayılan duman da akciğerleri etkiler ve KOAH’ın ortaya çıkışını hızlandırır” dedi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...