9 aylık Muhammed bebek beyin kanaması geçirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
9 aylık Muhammed bebek beyin kanaması geçirdi

SAĞLIK Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Enfeksiyona bağlı kusma ve ishal sebebiyle gittiği hastanede, beyin kanaması geçirdiği öğrenilen hemofili A hastası 9 aylık bebek 18 gün süren hayatta kalma mücadelesinin ardından yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındı.

Kanama bozukluğu hastası olan (herhangi bir operasyondan sonra kanı durmuyor) ve daha önce hiç faktör tedavisi almamış olan 9 aylık Muhammed Alparslan’ın beyin kanaması geçirdiği anlaşılınca hemen acil ameliyata alındı. Muhammed hemofili A hastası olduğu için operasyonun çok riskli olduğunu söyleyen beyin cerrahi uzmanı Opr. Dr. Tevfik Güç “Çocuk hastalıklarında yatarken ani kanama sonucu beyinde basınç oluştu. Hastanemiz bütün imkânlarını kullandı. Faktörlerini tedarik ettik. Çok hızlı olarak ameliyata aldık ve istediğimiz gibi iyi geçti. Büyük bir beyin kanaması vardı ve onu boşalttık. Çocuk çok mücadele etti. Ailesi bize çok destek oldu, hep pozitif yaklaşımda bulundular. Ekip olarak bu çocuğu sağlıklı bir şekilde servise alabilmenin keyfi içerisindeyiz. Biz ameliyata girerken çok olumsuz girdik ama çocuğun mücadelesi ve bizim gayretimiz iyi bir sonuca vesile oldu. Bebeğin bundaki gayreti en büyük etkendi. Bu kanama bir yetişkinde olsa belki de kurtaramayabilirdik” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...