İftar lezzeti, Püsküllü pilav

İftar lezzeti, Püsküllü pilav

RAMAZAN 2013 Haberleri

İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz taze fasulyeleri 10 dakika haşlayın.

Malzemeler:
gt; 250 gram haşlanmış taze fasulye
gt; 2 su bardağı pilavlık bulgur
gt; 3 çorba kaşığı salça
gt; 3 bardak su
gt; 3 çorba kaşığı tereyağı
gt; 4 diş sarımsak
gt; Pul biber, nane, tuz
Hazırlanışı: İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz taze fasulyeleri 10 dakika haşlayın. Tereyağın yarısını alıp tavada salça, tuz ve pul biber ile çevirin. Üzerine 3 bardak sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın. Ardından fasulyeleri de içine koyup kaynadıktan sonra bulguru da ilave edin. Ağzını kapatarak, suyunu çekmesini bekleyin. Tereyağın diğer yarısına ince kıyılmış sarımsakları atıp pembeleşinceye kadar kavurun. Bekleme süresi dolan tencerenizin kapağını açıp sarımsaklı tereyağını pilava döküp servis edin.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...