İftar lezzeti, İskender

İftar lezzeti, İskender
RAMAZAN 2013 Haberleri

Pide veya ekmekleri küçük küçük doğrayıp fırına verin.

Malzemeler:
gt; 6 parça biftek
gt; 100 gram kıyma
gt; 1 küçük soğan
gt; Küçük küçük doğranmış pide veya ekmek
gt; 2 çorba kaşığı domates salçası
gt; 2 çorba kaşığı yoğurt
gt; 1 su bardağı sıcak su
gt; 4 çorba kaşığı tereyağı


Hazırlanışı: Pide veya ekmekleri küçük küçük doğrayıp fırına verin. Sosu için; salça, su ve yağı bir taşım kaynatın. Kıymayı ince doğranmış soğanla iyice yoğurun. Döneri için folyonun üzerine bifteği serin, üzerine hazırladığınız kıymayı dökün. Bu şekilde bir kat biftek bir kat kıyma olacak şekilde bir istif hazırlayın ve folyoya sarıp donması için buzluğa koyun. Donan eti ince döner yaprakları şeklinde keserek tavada hiç yağ kullanmadan suyunu çekene kadar pişirin. Kızarttığınız ekmek veya pideleri tabağa serin. Üzerine pişen dönerleri koyun ve hazırladığınız sosu dökün. Son olarak da erittiğiniz tereyağını dönerin üzerine döküp yoğurtla birlikte servis edin.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...