Ünal: Kimse 15 Temmuz'u itibarsızlaştıramaz alanlarda olacağız

Düzenleyen:
Ünal: Kimse 15 Temmuz'u itibarsızlaştıramaz alanlarda olacağız

POLİTİKA Haberleri

“Birileri 15 Temmuz için ‘kontrollü darbe’ ya da ‘Saray’ın 15 Temmuz’u gibi ifadelerle o geceyi itibarsızlaştırmak istiyor buna izin vermeyeceğiz.”

İsmail Sonsuz ANKARA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” anmalarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında konuştu. 15 Temmuz’un itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceklerini belirten Ünal’ın konuşması özetle şöyle: AK Parti olarak 15 Temmuz’a ilişkin 11 Temmuz günü aynı şekilde 81 ilde etkinliklere katılacağız. Sosyal Politikalar Başkanlığı, Yerel Yönetimler Başkanlığı, Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile İnsan Hakları Başkanlığı, 15 Temmuz etkinliklerini planladı. Anma programına ilişken takvim 7 Temmuz’dan sonra detaylı olarak paylaşılacak. Birileri tarafından ‘Kontrollü darbe’, ‘Başarısızlığa mahkûm edilmiş darbe’, ‘Saray’ın 15 Temmuz’u- halkın 15 Temmuz’u’ gibi ifadeler üzerinden 15 Temmuz’un bölünmesine, perdelenmesine, itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının 15 Temmuz’u nasıl okuduklarını şaşkınlık içerisinde izliyoruz. Sokakta yok edilmek istenen demokrasimizi 15 Temmuz gecesi kurtardık. Milletle beraber demokrasiyi müdafaa ettik ve şimdi yıl dönümünde de bir anma, bir hatırlama sembolü olarak demokrasi nöbeti tutacağız. O gece biz TBMM’de olacağız. O gece direnişin sembolü olan bütün mekânlarda olacağız. O gece uyumayacağız. 
CHP LİDERİ, DON KİŞOT SENDROMU YAŞIYOR
 CHP, 10 bin kişiyle yürüdüğü için 23 milyon oy almış hükümetin meşruiyetini, yüzde 52 oy almış bir cumhurbaşkanının meşruiyetini tartışmaya açıyorsa orada ciddi bir demokrasi sorunu var demektir. Ya da şöyle söyleyebilirim; Tıpkı Don Kişot’un yel değirmenlerini canavar zannetmesi gibi. Şimdi eğer CHP, bizim gibi 2 milyonluk, 3 milyonluk mitingler yapsaydı, yüzde 50 oy alsaydı, demek ki kimseye su vermeyecekti. CHP’nin demokrasi anlayışı bu mudur? Siz meşru hükûmetle ilgili 10 bin kişiyle yürüdüğünüz zaman meşruiyet tartışması oluşturup ‘dikta’ sözleri ve ‘baskı rejimi’ ifadeleri üzerinden seçilmiş hükümetin meşruiyetini uluslararası alanda tartışmaya açmaktan bahsediyorsanız, burada doğrudan Don Kişot sendromu vardır yani yel değirmenlerini canavar zanneden bir akılla karşı karşıyayız demektir.
AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
Darbe kalkışmasının anma törenlerinin karşısına Adalet Yürüyüşü gibi yani kimlerin destek verdiğinin son derece açık olduğu bir yürüyüşün 15 Temmuz’un alternatifi gibi sunulması, açıkçası hele hele ‘Adalet Yürüyüşü’nü de dikkat alın’ gibi uyarıda bulunulmasının ne anlama geldiğini CHP’li sözcülerin açıklamasını bekliyoruz. Çünkü şu aklımıza geliyor. Hani acaba CHP’li sözcüler ağızlarındaki baklayı mı çıkardı? Bu yürüyüşün amacı, 15 Temmuz’u itibarsızlaştırmanın bir aracı mıydı yoksa? sorusunu ister istemez akla getiriyor.,

AİHM KARARI BELLİDİR

CHP’nin AİHM’e başvurmasını değerlendiren Ünal şöyle konuştu: CHP’nin adalet arayışı adalet arayışı değil. AİHM’e başvurusu AİHM’e başvuru değil. Farklı sorun alanlarında yeni krizler üretmek, sorundan beslenen bir siyasetin parçası olmak. AYM’nin verdiği karar açıktır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de bu konuda vereceği karar şimdiden bellidir. Burada CHP, Türkiye’nin sorun alanları üzerinden istismar siyaseti yapıyor.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...