İşte batı tarzı çifte standart

Düzenleyen:
İşte batı tarzı çifte standart

GÜNDEM Haberleri

Almanya’da başbakanlık binası önünde lüks bir araca “Bu aracı istiyorsan Erdoğan’ı öldür” pankartı asıldı. Polis, skandalı izlemekle yetindi. Türkiye nota verdi. Batı ülkeleri benzer küstahlıkları cezasız bırakmıyor.

Almanya her gün yeni bir skandala imza atıyor. Türk düşmanlığında zirve yapan Berlin yönetimi, en son Türk bakanların Almanya’da gurbetçilerle bir araya gelmesine engel olmuş, bakanlarımızın ülkeden sınır dışı edilmesine varacak kadar antidemokratik yöntemlere başvurmuştu. Yeni skandal ise Almanya başbakanlık binası önünde yaşandı. Gözü dönmüş Nazi kırıntıları “Erdoğan’ı öldür bu araç senin” yazılı pankart açtı. Alman polisi ise müdahale etmek yerine skandalı izlemekle yetindi. Türkiye nota verdi. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği, Phlipp Ruch adlı sanatçı tarafından yapılan provokatif eyleme tepki göstererek, acil kodlu bir notayı Alman Dışişleri Bakanlığına iletti. Ankara’dan ikinci tepki ise Dışişleri’nden geldi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bazı dünya liderlerini hedef alan pankartın açıldığı gösteriyi şiddetle kınıyoruz. Pankartta doğrudan şiddet çağrısı yapılmaktadır. Alman makamlarının acilen gerekli her türlü tedbiri almasını bekliyoruz” denildi.
TEPKİ YAĞDI
Erdoğan’ı öldürmek için çağrıda bulunan hatta araba hediye edenlerin yer aldığı video sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve kullanıcılar tarafından büyük tepki aldı. Bazı kullanıcılar “Darbeci Sisi’yi kırmızı halı ile karşılayan Almanya, halkın büyük desteği ile seçilen Erdoğan’ı öldürmekle tehdit ediyor” yorumlarında bulundu.
MERKEL’E FARKLI TAVIR
Almanya’nın Würzburg şehrinde sosyal medya hesabından Başbakan Angela Merkel’i tehdit eden bir kişiye 2 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Benzer şekilde eski ABD Başkanı Barack Obama’yı yine sosyal medya üzerinden tehdit eden 55 yaşındaki Brian Dutcher 3 yıl, 62 yaşındaki John Roos ise 5 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Benzer bir ceza ise önceki gün Fransa’da verildi. 14 Temmuz Fransız Millî Günü törenleri sırasında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’ü öldürmekle tehdit eden aşırı sağcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
G-20 Zirvesi için Hamburg’a gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Alman makamlar, Erdoğan’ın burada vatandaşlarla buluşmasına da yasak getirmişti.
BU İLK DEĞİL
Terör örgütlerinin yuvası hâline gelen İsviçre’de de Türkiye karşıtı skandal gösteri düzenlenmişti. Mart ayında düzenlenen gösteride açılan pankartta, Erdoğan’ın başına silah dayayıp ‘öldürün’ mesajı verildi. Terör örgütü PKK’nın finans kaynaklarından İsviçre, uzun süredir örgüt üyelerine ev sahipliği yapıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...