Tüzük Kurultayı ertelenebilir: Özgür Özel'in ilk sınavı yerel seçimler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tüzük Kurultayı ertelenebilir: Özgür Özel'in ilk sınavı yerel seçimler
Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Genel Başkan değişikliğine giden ve 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemine son veren CHP'de gözler Tüzük Kurultayına çevrildi. Kılıçdaroğlu'nun 25-26 Kasım'da yapmayı planladığı kurultay, Özel'in göreve gelmesi ile parti içinde iki farklı görüşün ön plana çıkmasına neden oldu. Partililer, genel başkanın vereceği kararı bekliyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ / ANKARA - Genel Başkan ve Parti Meclisi (PM) seçimlerini tamamlayan, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini ise yarın yapacağı PM toplantısında belirleyecek olan CHP’de, gözler tüzük değişikliğine çevrildi.

KURULTAY ERTELENEBİLİR

Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması hâlinde 25-26 Kasım’da Tüzük Kurultayı yapılması kararlaştırılmış, çalışmalar için partinin hukukçularından Zeynel Emre görevlendirilmişti. Özgür Özel’in Genel Başkanlığı kazanmasıyla birlikte tüzük değişikliğinin yerel seçimler sonrasına bırakılmasının gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Bu konuda parti içinde iki görüş var. Bir grup, Özel’in ilk sınavının yerel seçim olacağı ve partide otoritesini hâkim kılabilmek için buradan başarı elde etmesi gerektiğini ifade ediyorlar. Diğer ekip ise, Tüzük Kurultayı üzerinden çok fazla tartışmaların yaşanabileceğine ve mutlaka ilan edilen tarihte Kurultay’ın yapılmasını belirtiyorlar.

Özgür Özel’in ise her iki fikre sıcak baktığı, net kararın ise yapılacak değerlendirmeler sonrası verileceği söyleniyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...