AK Parti başvuruları alıyor: Adaylık ücretleri Gazze'ye gidecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti başvuruları alıyor: Adaylık ücretleri Gazze'ye gidecek
Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti, yerel seçim başvurularını dijital ortamda alacak. Başvuru aidatı yerine 'bağış' kabul edecek olan parti, bu bağışları AFAD üzerinden Gazzelilere ulaştırma kararı aldı.

AK Parti’de 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için başvuru süreci başladı. AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz “Büyükşehir Belediye, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylığı müracaatı 17 Kasım’a kadar sürecek. Büyükşehirlerin dışında kalan 51 ilde İl Genel Meclis üyeliği var. Yine o illerin ilçelerine ilişkin İlçe Belediye Meclis üyelikleri var. Onlar 3 Aralık’a kadar devam edecek” dedi.

BAĞIŞLAR AFAD İLE GAZZE'YE GİDECEK

Yavuz, başvuruların dijital ortamda alınacağını belirterek, şunları söyledi: "Başvuru aidatı yerine yine bağış almaya karar verdik. Bağışlar, Gazzeli kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarını karşılanması için AFAD üzerinden kendilerine ulaşacak.  İttifak görüşmelerin MHP ile belli bir noktaya geldik. Diğer Cumhur İttifakı partileriyle de yer yer irtibatımız oluyor. Cumhur İttifakı kapsamındaki partiler nezdinde daha iyi nasıl olur anlamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bu arada AK Parti, 12-14 Kasım’da Kızılcahamam’da “yerel seçim” gündemli çalışma kampı yapacak. İzlenecek yol haritası üzerinde durulacak. MHP’de ise adaylık başvuruları 13 Kasım-15 Aralık tarihlerinde alınacak.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...