Tiger Woods ve Mevlüt Çavuşoğlu siyaset konuştu

/ Kaynak: İHA
Tiger Woods ve Mevlüt Çavuşoğlu siyaset konuştu

Politika Haberleri  / İHA

Pro-am Turnuva'sında Tiger Woods ile mücadele eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Woods ile siyaset ve golf konuştuklarını söyledi.

Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası'nda mücadele edecek olan dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile bir hazırlık maçı yaptı. Antalya'da 7-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek PGA Eurapean Tour Final serisinin üçüncü ayağı Turkish Airlines Open 2013 Golf Turnuvası'nda mücadele edecek olan Tiger Woods sahaya çıktı. Üç amatör ve bir profesyonel oyuncudan oluşan Pro-am Turnuvası'nda sahaya çıkan Tiger Woods'a amatör olarak Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Türk Hava Yolları Amatör Turnuvaları birincisi Han Liang katıldı. 18 çukurlu, 72 vuruşluk turnuva yaklaşık 5 saatte tamamlandı. Karşılaşma sonrası izleyiciler Tiger Woods'tan imza aldı. Mücadelenin ardından açıklama yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, eğlenceli ve öğretici bir turnuva olduğunu söyledi. nbsp;Golfte yeni olduğunu ve çok sevdiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Daha önce koştum. Futbol oynadım. Voleybol oynadım. Ama golf adeta bağımlılık yapıyor. Sabahın erken saatlerinde sahada oluyoruz. Şimdi görevimiz gereği fazla zaman ayıramıyorum. Bugün dünyanın bir numarası Tiger Woods ile oynadık. Bazen onla eşit oynadık, bazen o bizden iyi oynadı. Ama böylesine bir dünya yıldızını Türkiye'ye, Antalya'ya getirmek çok önemli. Bunun için çok gayret sarf ediyoruz. Biz de Türkiye Golf Federasyonu'na gereken desteği veriyoruz. Türkiye'nin marka değeri böyle yükseliyor. Bugün burada biz, bir profesyonel, 3 amatör olarak eğlendik, ama başlayacak olan turnuvayı tüm dünya izliyor. 1,5 milyar insan canlı yayında izleyecek. Woods'un Boğaziçi Köprüsü'nden vuruşunu tüm dünya izledi. Antalya'ya gelen turist sayısını arttırmak yetmez. Kişi başına turistten gelen geliri arttırmanın yolu da golf ve diğer spor turizmini geliştirmekle olur. Golf için gelen turist, normal gelen turistten 3.5 kat daha fazla para harcıyor. İşte o zaman sayıyı arttırmanın yanında, geliri de arttırabiliriz" diye konuştu."TÜRKİYE VE SİYASET KONUŞTUK"
Beş saat boyunca Tiger Woods ile birçok konu konuştuklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Woods ile golfü ve Amerika'yı konuştuk. Golf oynadığı ülkeleri konuştuk. Kendisi bana bir şeyi çok merak ettiğini söyledi. '20 yıldır Türk ekonomisi ve Türkiye nasıl büyüdü? Dünyada kriz varken siz nasıl büyüdünüz' diye sordu. Ben de ekonomik politikaları, mali disiplini enflasyonu, faizleri nasıl indirdiğimizi, yolsuzluklarla mücadelenin önemini, ihracatı nasıl artırdığımızı anlattım. Her vuruştan sonra anlattım. Türkiye'yi konuştuk, siyasetten konuştuk. Sosyal yardımları nasıl yaptığımızı anlattım. Woods da sosyal yardımlarında Türkiye'nin önde gittiğini belirtti" dedi.
"AYAĞI ALIŞTI"
Tiger Woods'un 5-6 saat süren yemeklerden sıkıldığını kaydeden Çavuşoğlu, "Woods, takım elbise giymediğini anlattı. Oyunumuz hakkında konuştuk. Şakalaştık. Dünyanın en çok para kazanan ve en ünlü sporcusu. Woods, geçen yıl 9 yıl aradan sonra ilk kez Avrupa kıtasına geldi. Bu sene yine ilk defa kıta Avrupa'sına, Türkiye'ye geldi. Ayağı alıştı. Burada çok mutlu. Antalya'daki golf sahalarından mutlu olduğunu dile getirdi. O yüzden alıştı. Bizim de dünyadaki en iyi etkinlikleri getirecek bilgi, birikim, para ve kapasitemiz var" ifadelerini kullandı.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...