Yunan jetlerinden Türk uçaklarına 4 dakikalık taciz

/ Kaynak: CHA
Yunan jetlerinden Türk uçaklarına 4 dakikalık taciz

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Yunanistan uçakları, Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden Türkiye'ye ait F-4E/2020 uçaklarına 4 dakika süreyle taciz uçuşu yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan günlük faaliyetlerle ilgili yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 5 Kasım'da 6 adet F-16 ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra edildiği bildirildi. Ahikerya Adası kuzeybatısında Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-4E/2020 uçaklarına, Yunanistan'ın Skiros meydanından kalkan F-16 uçakları tarafından, 4 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu, olayın Dışişleri Bakanlığı'na bildirildiği ifade edildi. Yine Sisam Adası güneyinde Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-4E/2020 uçaklarına, Yunanistan'ın Skiros meydanından kalkan F-16 uçakları tarafından, 4 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğu, olayın Dışişleri Bakanlığına bildirildiği vurgulandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 5 Kasım'daki faaliyetleriyle ilgili de bilgi verildi. 4 adet harp gemisi ile Birleşmiş Milletler ve NATO kapsamındaki görevlere devam edildiği; 3 adet harp gemisi ile Doğu Akdeniz'de karakol görevi icra edildiği; bir adet ATR-72 uçağı ile de Karadeniz'de keşif gözetleme uçuşu icra edildiği bilgisi paylaşıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı da 2 adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunun kontrolü amacıyla İskenderun Körfezi açıklarında karakol görevi icra etti.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...