AK Parti depremzedelere kolaylık sağlayacak: Teşkilatlar kayıt güncellemesine nezaret edecek

- Güncelleme:
AK Parti depremzedelere kolaylık sağlayacak: Teşkilatlar kayıt güncellemesine nezaret edecek

Politika Haberleri

AK Parti, seçim öncesi 81 ilde seçim çalışması yürütüp görevli olacak partililere eğitim verdi.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, cuma günü seçimlerin yenilenmesi kararını almasından sonra, bu kararın aynı gün mükerrer sayıda veya 11 Mart Cumartesi günü Resmî Gazete’de yayınlanması bekleniyor. Hemen ardından da YSK, 14 Mayıs’ta seçime gidileceğini ve seçim takvimini ilan edecek. YSK’da daha önce taslak bir takvim oluşturulmuştu. Aday olacak kamu görevlilerinin istifası, milletvekili aday listelerinin teslimi, cumhurbaşkanı adaylarının başvuru süreci, seçmen kayıtlarının güncellenmesi gibi başlıklarda tüm taslak tarihler belirlendi. Seçim tarihi ilan edilir edilmez, bu takvimle ilgili karar da Resmî Gazete’de yayınlanacak.

SEÇİMDE GÖREVLİ OLACAKLARA EĞİTİM

AK Parti yönetimi de yaklaşan seçimler nedeniyle teşkilat nezdinde yapılan çalışmalara hız verdi. Bu kapsamda, 81 ilin seçim işleri başkanları ve Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanlarının yanı sıra, seçimlerde görevlendirilecek hukukçular Ankara’da toplantıya çağrıldı. Seçim İşleri Başkanlığı yöneticileri tarafından sandık başı işlemleri, oy verme gününde yaşanabilecek aksaklıklar karşısında kullanılacak itiraz mekanizmaları, kimlerin itiraza yetkili olduğu ve seçmen kayıtlarının güncellenmesi süreci konusunda sunumlar yapıldı. Parti yöneticileri, seçim işleri başkanlarına özellikle seçim takviminin dikkatli bir şekilde gün gün takip edilmesi, deprem bölgesinde veya başka illere gidenlerin seçmen kayıtlarının güncellenmesi işlemleri sırasında, depremzedelere nezaret edilmesi gibi konularda uyarıda bulundu. Depremzede seçmenlerin kayıtlarının nasıl güncelleneceği, hangi işlemlerin yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...