Depremzedelerden adaylık tartışmalarına tepki: Biz can derdindeyiz onlar aday

Altılı Masa'daki adaylık tartışmaları gündemi işgal etmeyi sürdürürken depremzedelerden duruma tepki gösterdi.
MAHMUT ÖZAY-EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Türkiye’yi hüzne boğan depremin yaraları sarılırken Altılı Masadaki adaylık tartışmaları afeti gölgede bıraktı. İlk günler yağmur gibi yağan yardımlar azaldı. Afetzedeler tepkili. İşte o tepkilerden bazıları:
> Esnaf Sinan Aktaş: Altılı Masa kimi çıkarmış kimsenin umurunda değil. İnsanlar kandil gecesi ‘masada aday kim olsun’ peşine düşerken biz mezarlıklara hayatını kaybeden evlatlarımıza, anne babamıza koştuk. “Akşam sıcak bir yemek yiyecek miyiz, kalacak sıcak yuva bulacak mıyız” derdindeyiz, aday değil...
> Yardımları koordine eden Mehmet C: Televizyonlarda gündemin değişmesi bizim açımızdan çok büyük sorunlar teşkil etti. Yardımlar durma noktasına geldi. Lütfen bize bu kötülüğü yapmayın, insanlarımız çaresiz burayı unutmayın.
SİYASET ORTAMI DEĞİL
> Emekli Ebubekir Aytekin: Bu siyaset tarzı bu ülkeye yakışmıyor. Türkiye’de siyaset yapıyorlar, bizden oy istiyorlar ama buradaki gündemi bir kenara bırakıp Patagonya gündemiyle toplanıyorlar. Koyun can, kasap et derdinde... Biz hayatını kaybeden canlarımıza ağlarken ‘bunlar daha ne kadar oy alırız’ derdine düşmüşler. Sen ben kavgasını bir kenara bırakmaları gerekir. Siyasilerin deprem bölgelerine kol kola gelip bize destek olmalarını bekliyoruz.
> GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz: İnsanlar çaresiz. Siyasetin konuşulacağı ortam yok. Televizyonu açtığımızda canımız sıkılıyor. Muhalefetin art niyetli gündemini bırakıp buraya odaklanması gerekir.
HÜKÛMETTEN BAŞKASI YOK
> Vatandaşlardan Serhan Erdoğan Yılmaz: Altılı Masa’nın gündemi değiştirme çabalarına çok tepkiliyiz. Burada soğukta, yağmurda, çamurda mücadele veriyoruz. Onlar bir masadan kalkıp bir masaya oturuyor. Meral Akşener’e tepkiliyiz. Herkes gördü ki bizim hükûmetten başka kimsemiz yokmuş. İlk günler acının verdiği etkiyle biraz tepki göstermiş olabiliriz ama iyi ki başımızda bu hükûmet var diyoruz.
> İş adamı Atilla Kambur: Böyle bir ortamda muhalefetin bu şekilde hareket etmesi çok yanlış. Kendi adıma konuşacak olursam 3 tesisimiz 2 fabrikamız hasar aldı. Enkazları toparlamaya çalışıyoruz. Böyle bir ortamda herkesin gündeminin deprem bölgeleri olması lazım.
> İş adamı Abuzer Kul: Siyaseti konuşarak bize ikinci depremi yaşatıyorlar. Deprem ilk gündem maddesi olmalı.
‘MASA’ ACILARIMIZI PAS GEÇİYOR
Kahramanmaraş’ta üreticilik yapan ve depremde annesi, babası ve yeğenini kaybeden Eşref Şekerli, gündemin muhalefet tarafından bu kadar hızlı değiştirilmiş olmasını ‘vicdansızlık’ olarak değerlendirdi. Eşref Şekerli şunu söyledi: Türkiye tarihinin en büyük depremini yaşadı, binlerce vatandaşımız vefat etti. Sadece Kahramanmaraş’ta 7 binin üzerinde bina yıkıldı. Sanayi sitelerinde 1.500’den fazla iş yeri yerle bir oldu. Bu kadar mı önemliydi siyaset sizin için. İnsan hayatı bu kadar mı değersiz… Devleti yönetmeye talip olan Altılı Masa milletin acılarını pas geçiyor. Biz Altılı Masa’ya hakkımızı helal etmiyoruz. Bugün yaşanan siyasi tartışmalara devlet tarafının kulak asmaması bizi mutlu ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, siyasi çekişmeler arasında dahi deprem bölgesini düşünmesi, millete ne kadar önem verdiğini gösteriyor. (Kaan Zenginli'nin haberi)