Son dakika: Kılıçdaroğlu'ndan danışman kararı: Görevlerine son verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Kılıçdaroğlu'ndan danışman kararı: Görevlerine son verdi

POLİTİKA Haberleri

Son dakika: CHP'de başkanlık yarışı kızışırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nden yeni bir karar geldi. MYK üyelerinin tamamının değiştiği partide, Kılıçdaroğlu 4 Haziran öncesi atanan danışmanların da görevlerine son verdi.

28 Mayıs'taki hezimetin ardından 'değişim' seslerinini yükseldiği CHP'de, 4 Haziran öncesi atanan danışmanların görevine de son verildi.

Partisinde "değişim" için düğmeye basan Kemal Kılıçdaroğlu 15 gün önce de MYK üyelerinin toplu istifalarını kabul etmişti. "Değişimin önünü sonuna kadar açacağım" demişti.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun MYK'da yaptığı değişiklikler partilileri tatmin etmedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Bolu Büyükşehir Belediye Başkanı Tanju Özcanliderlik için peş peşe adaylığını açık eden isimler oldu.

BİR FATURA DA DANIŞMANLARA

'İstifa' çağrılarının hedefindeki Kılıçdaroğlu ise bu defa yenilginin faturasını danışmanlara kesti.

CHP'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, 4 Haziran 2023 tarihi öncesi Danışman ve Başdanışman olarak atanan tüm kişilerin, görevleri 14 Haziran 2023 tarihi itibari ile sonlandırılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi adına yaptıkları çalışmalar için herbirine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TUNCAY ÖZKAN'LA YOLLAR AYRILDI! 

Seçimlerin ardından sosyal medyada, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan'a karşı istifa sesleri yüksek sesle dillendirilirken geniş kapsamlı tasviyeden Özkan da nasibini aldı. 

JEREMY RİFKİN DE TASVİYE EDİLDİ!

ABD’li ekonomist ve yazar Jeremy Rifkin'in de Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yürüten isimler arasındaydı. CHP lideri seçimden önce 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısında Jeremy Rifkin’i "Yeni endüstriyel dönüşüm başdanışmanım" sözleriyle tanıtmıştı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...