Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'Gazi Meclis' tepkisi: Vahim bir skandal

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberi: AK Parti Sözcüsü Çelik, Kılıçdaroğlu'nun 'Meclis Gazi değil' sözüne sert tepki gösterdi. Çelik "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bu kadar büyük bir skandala imza atıldı. Kılıçdaroğlu, Gazi Meclis'e "Gazi" demeyeceğini söyledi. Gelinen nokta çok vahimdir ve Kılıçdaroğlu için bile çok acıdır." dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Meclis Gazi değildir' sözlerine tepki gösteren Çelik, 'Dün, çok vahim bir şey yaşandı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa böyle vahim bir skandal imza atıldı. Bu skandala imza atan kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüce Meclis'e hakaret anlamına gelen bir cümle kullandı. Gelinen nokta vahimdir. Gazi Meclis, milletin egemenliğinin simgesidir.' dedi.

Geçtiğimiz pazar günü Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nı hedef alan saldırı girişimiyle ilgili konuşan Çelik, "Hiçbir şekilde geri çekilmek yok. İlk iktidara geldiğimiz günden beri bunu sürdürüyoruz. Türkiye güvenli bir ülkedir ve güçlü bir şekilde terörle mücadele sürecektir." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Biz, bir Türkiye partisiyiz. Hem Türkiye'de yıllardır demokratikleşmeye öncülük eden, Türkiye'nin en büyük siyasi markası olarak hem de artık bir dünya markası olarak yolumuza devam ediyoruz.

"ÇOK VAHİM BİR SKANDAL"

Dün, çok vahim bir şey yaşandı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa böyle vahim bir skandal imza atıldı. Bu skandala imza atan kişi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüce Meclis'e hakaret anlamına gelen bir cümle kullandı. Gelinen nokta vahimdir. Gazi Meclis, milletin egemenliğinin simgesidir.

"TÜRKİYE'YE SALDIRANLARIN BİLE AKLINDAN GEÇMEYEN ÇOK AYIP BİR İFADEDİR"

"Bu Meclis'e ben Gazi Meclis demiyorum "diyen birisinin, bu ülkenin temel meşruiyet değerleriyle sorunu olmaktan öte açık bir kavgası olduğunu ilan ettiğini görüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesini şiddetle kınıyoruz. Bu, Türkiye'ye saldıranların bile aklından geçmeyen çok ayıp bir ifadedir. Bu Yassıada zihniyetidir. 

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 'Gazi Meclis' tepkisi: Vahim bir skandal

Meclisin meşruiyetini tartışmak kimsenin haddine düşmez. Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde konuşması bizim darbecilerin dilinden çok iyi tanıdığımız bir dil. Biz Atatürk'ün kurduğu partiyiz diyenler o parti olmadıklarını göstermektedir. 

Atatürk'ün hatırına CHP'ye oy veren değerli vatandaşlarımızın bütün duygularını çiğnedi.

Sayın Kılıçdaroğlu terör örgütü kendisine destek verirken sustu ama bugün Gazi Meclis'e saldırıyor. Kılıçdaroğlu terör örgütüne söyleyemediği sözleri Gazi Meclisimize söylüyor. 

"SİYASİ TARTIŞMALAR AİLEYE SOKULMAZ"

Kılıçdaroğlu açısından yeni dönemi hakaret açısından bir başlangıç oldu. Helalleşme dedi, hesaplaşma olduğunu biliyorduk. Belediyelerin çalışmaları eleştirilebilir. Bilal bey de görüşlerini paylaşmış. Bunların siyasi eleştiriye tahammülü olmadığı anlaşılmıştır. Siz de kendinize göre görüşünüzü bildirirsiniz. Siyasi tartışmalara aile sokulmaz.

Bilal beyin söylediklerinin çok fazlasını CHP’liler söylüyor. Kılıçdaroğlu sen kimsin diyor, bu soruyu sana da sorarlar.

Emine Erdoğan’ın faaliyetleri ile ilgili söyledikleri çok daha vahim. Dünyanın her tarafında, gelişmiş ülkeler bu tür faaliyetlere destek verir. Sıfır Atık projesi bir BM kurumudur. Sıfır Atık’la ilgili BM’de danışma kurulu kuruldu. İlgili bakanların bu sürece katılmasından daha doğal ne olabilir. Bir kişi anlamaz o da Kılıçdaroğlu. Sıfır Atık projesi küreselleşmiştir.

AZERBAYCAN'IN DÜNYAYA TÜRKİYE RESTİ

Kafkasya’nın barışına bir çağrı yapıldı. Bölge barışı için platform kuralım denilmiştir. Ermeni halkı için de önemlidir. AB aynı vizyonsuzluğu gösteriyor. Aliyev’in kararını takdir ediyoruz. Fransa, Ermenilerin bölgede işgalci olduğunu diyemiyor.

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

 "Terör saldırını engelleyen kahraman kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Terörle mücadelemiz tavizsiz bir tutuma sahiptir. Hiçbir şekilde geri çekilmek yok. İlk iktidara geldiğimiz günden beri bunu sürdürüyoruz. Türkiye güvenli bir ülkedir ve güçlü bir şekilde terörle mücadele sürecektir.

FRANSA'DAKİ SKANDAL KARAR

Fransa bizim 28 Şubat’ta yaşadığımız karanlık günlere dönüyor. Kadınların kılık kıyafetine karışılması faşizan bir hareket olduğu görüldü. Fransa’daki toplumsal barışa zarar verir.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...