'Sana yazıklar olsun şansölye Merkel'

Düzenleyen:
'Sana yazıklar olsun şansölye Merkel'

POLİTİKA Haberleri

Bazı AB ülkelerinin Türkiye’nin yükselişini hazmedemediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların başında Almanya’nın geldiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son gelişmeleri A Haber ve ATV’nin ortak canlı yayınında değerlendirdi. Avrupa’daki Türkiye düşmanlığının son olaylarla iyice açığa çıktığını dile getiren Erdoğan, “Bunlar Batı’nın gerçek yüzünü gösteriyorlar. Biz böyle görmek istemezdik. Almanya’nın Şansölyesi de Hollanda’nın yanında yer alıyor. Sana yazıklar olsun. Demek ki sen de aynı kafadasın. Bu, bu demektir. Biz kişinin sevdikleriyle beraber olduğuna inananlardanız. Bunların yaptıklarının kesinlikle ne Avrupa Birliği müktesebatına ne Venedik, hiçbir yere uyar tarafı yoktur” dedi.
YENİ NAZİ AKIMI HORTLADI
Hollanda’da yaşanan olaylarla Viyana Sözleşmesi’nin ayaklar altına alındığını belirten Erdoğan, yeni Nazi akımına dikkat çekti: “Bunların Viyana Sözleşmesi, faşistlikleridir. Nazizm, buna Neonazizm diyebiliriz. Yeni Nazi akımı diyebiliriz. Bunların Viyana Sözleşmesi anlayışı budur. Bunlar yaptıklarının hesaplarını, inşallah er veya geç verecekler. Hollanda olayının hesabını diplomatik açıdan bir defa soracağız.” Bazı Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye’nin yükselişini hazmedemediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların başında Almanya’nın geldiğini söyledi ve “Almanya çok acımasız bir şekilde teröre destek veriyor” dedi.
ARACINDA ÖLMEYİ GÖZE ALMIŞTI
Erdoğan, Hollanda’da türlü çirkinliklere maruz bırakılan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ile sürekli telefon temasında olduğunu, kendisinin “aracının içinde ölmeyi” dahi göze aldığını söylediğini açıkladı. Kaya’ya övgüler yağdıran Erdoğan, kendisinin Türk milletinin asil duruşunu gösterdiğini belirtti ve Bakan Kaya’ya dik duruşu sebebiyle teşekkür etti.
SEN BURAYA NASIL GELECEKSİN?
Erdoğan, Hollanda’da Çarşamba günü seçim olacağını belirterek şunları söyledi: “Bunların bir tanesi tam manasıyla dört dörtlük ırkçı. Tehdit ediyor; ‘Hollanda’yı terk edin.’ Sen mi getirdin o insanları Hollanda’ya da ‘Hollanda’yı terk edin’ diyorsun? Kimsin sen ya? Haddini bil. Bir diğeri, başbakanken münasebetlerimizin de iyi olduğu birisiydi. O da kalkmış o olayın olduğu gece bizim Başbakanımıza meydan okuyor; ‘Burayı terk etmesi lazım’ diyor. Peki sen bundan sonra Türkiye’nin kapısını nasıl çalacaksın? Kesinlikle bizler de şu anda diplomatik yaptırımlarımız nelerse, bunları yapacağız.
Ben öyle kuru kuruya özür dilemeyi hiçbir şekilde kabul etmem. Bugün bir İsviçre gazetesinde atılan bir başlık, çok çok manidar. Buna seviniyorum, mutluyum. Niye? İsviçre’nin bu gazeteleri de Türkçe’yi öğreniyor. Ne diyor burada? ‘Erdoğan’ın diktatörlüğüne hayır oyu kullanın.’ Şimdi bu da doğruyu söylüyor. Diktatörlüğüm yok ki. Bu ne demektir? Bu aslında tersinden okursanız, evet demektir.
ÜLKENİN PATRONU MİLLETTİR
Hollanda diyor ki oradaki beyfendi, bu ülkenin patronu biziz diyor. Altına da bu fakirin fotoğrafını koymuş. Ben patron değilim zaten, benim ülkemin patronu millettir. Sen daha demokrasiyi anlamamışsın. Önce demokrasiyi öğren, hiçbir başbakan patron olamaz. Demokrasilerde patron millettir. Patron benim demek, milletine saygısızlık. Zaten bunlarda saygı yok. Biz bu ülkede hiçbir zaman patron olmadık. Efendi de olmadık. Kuruluşumuzdan bu yana meydanlarda, “Biz millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geliyoruz” dedik.”
HAYIRCILAR YALAN SÖYLÜYOR
Referandumda oylanacak Anayasa değişikliğinin 18 maddesini de tek tek açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yalan yanlış ifadelerle vatandaşları yanıltmaya çalıştığını söyledi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinde “hayır” kampanyaları düzenlemesine tepki gösteren Erdoğan, “Benim bir daha kapımı çalamazsın, kapattım. Karşına bunun faturası çıkar” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...