Özgür Özel'den ittifak açıklaması: İşbirliği kararı çıkmasını temenni ediyorum

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Özgür Özel'den ittifak açıklaması: İşbirliği kararı çıkmasını temenni ediyorum

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Partisinin TBMM Grubu 28. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti lideri Özgür Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener'le gerçekleştirdiği ittifak görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çıkacak karara son derece saygılı olduklarını belirten Özel, "Her iki sonuç çıkması durumunda da saygımızı ve nezaketle ilişkimizi sürdüreceğiz. İyi bir karar, işbirliğinden yana bir karar çıkmasını CHP Genel Başkanı olarak temenni ederim. Aksi durumu da fevkalade anlayışla karşılayacağımızı ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manavgat ilçesindeki bir otelde düzenlenen TBMM Grubu 28. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, partisinin 2. yüzyıldaki yolculuğunu konuşacaklarını belirterek, nasıl yönetecekleri, muhalefeti etkili kılma stratejileri, yanlışlara karşı durma ve muhalefeti kürsüde, Meclis'te, sokakta ve meydanlarda nasıl yapacakları üzerine konuşacaklarını ifade etti.

Özel, CHP'yi eninde sonunda iktidar yapacaklarını vurgulayarak, yerel seçimler öncesinde karşılaşacakları engelleri ve fırsatları değerlendirdi. 

BÜTÇE MARATONU 

Belediye başkan adayları için derinlemesine anketler, çalışmalar yaptıklarına değinen Özel, "Çok sayıda turizm emekçisi için yazın iş, kışın işsizlik demek. Bununla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz. Bütçe görüşmelerinde bunu tartışacağız" dedi.

Öte yandan Özel, 11 Aralık'tan itibaren 14 gün sürecek olan TBMM Genel Kurulunda bütçe maratonuna başlayacaklarını duyurdu.

CHP lideri Özel, önceki gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KARARLARA SON DERECE SAYGILIYIZ" 

Sürekli "İttifak ne olacak?" sorusuyla karşılaştığına dikkat çeken Özel, sözlerine şöyle devam etti: 

Biz İYİ Parti'ye heyetimizle birlikte Sayın Akşener'e ziyaret gerçekleştirdik. Ziyaretimizde kendilerinin Genel İdari Kurulu kararlarından haberdar olduğumuzu ancak birbirimize kaybettirme niyetinde olmanın seçmenin beklentisiyle örtüşmediğini aksine birlikte kazanmanın muhalefeti güçlendireceğini, geleceğe yönelik olarak beklentileri karşılayacağını söyleyip mümkünse bu kararın yeniden gözden geçirilip geçirilemeyeceğini sorduk. Onlar da pazartesi günü Genel İdare Kurulunu işaret ettiler. Bir kez daha söylüyoruz, partilerin seçilmiş yetkili organlarının alacakları kararlar kendileriyle ilgilidir. O kararlara son derece saygılıyız. Her iki sonuç çıkması durumunda da saygımızı ve nezaketle ilişkimizi sürdüreceğiz. İyi bir karar, işbirliğinden yana bir karar çıkmasını CHP Genel Başkanı olarak temenni ederim. Aksi durumu da fevkalade anlayışla karşılayacağımızı ifade etmek isterim." 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...