Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek gündemimiz yaraları sarmak

- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek gündemimiz yaraları sarmak

POLİTİKA Haberleri

Kurmayları ile deprem bölgesi için atılacak adımları görüşen Erdoğan, sandık tartışmaları için “Muhalefet tutturmuş ‘seçim de seçim’ diye, bunu konuşmanın sırası değil. Hızla yaraları saracağız. Önce konteyner kentleri, ardından kalıcı konutları yapacağız. Yüz binlerce yeni konut üreteceğiz” değerlendirmesini yaptı.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin tarihindeki en büyük felaketi yaşadığını, bu felaketin tahribatını gidermek için en hızlı bir şekilde gereken tüm adımların atılacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmayları ile yaptığı toplantıda depremin yaralarını sarmaya yönelik adımlar ile seçimlerin ertelenip ertelenmemesine yönelik tartışmaları masaya yatırdı. Edinilen bilgilere göre, Erdoğan “Ülkemiz, tarihindeki en büyük felaketi yaşıyor. Ama biz hızlıca yaraları saracağız. Bir an önce normalleşme için her türlü tedbiri alacağız. Şu anda öncelikli hedefimiz konteyner kentleri tamamlamak. Hemen ardından kalıcı konutları yapacağız. Yüz binlerce yeni konut üreteceğiz. Bu süreçte vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız. Elimiz her daim üstlerinde olacak. Dertleri ile dertleneceğiz. Vatandaş rahat edene kadar bize rahat yok. Bizim bu süreçte depremden daha önemli ve öncelikli bir işimiz olmayacak. Deprem bölgesine odaklanacağız” dedi.

“VATANDAŞIN YANINDA OLUN”

Erdoğan parti yönetimine de “Siz de sürekli 11 ilde vatandaşa destek olacak şekilde ziyaretleri sürdürün. Milletvekilleri de deprem bölgelerini boş bırakmasın. Vatandaşa ‘yanında olduğunuzu’ hissettirin. Aksayan bir şey mi var, kimin ne sorunu var. Çözüme yönelik adımlar atın” talimatını verdi. Erdoğan, seçim tarihi ile ilgili tartışmaları ise “Seçimlerle ilgili konuşmak şu anda çok erken. Muhalefet tutturmuş ‘seçim seçim’ diye ama bunu konuşmanın sırası ve yeri değil. Bizim şu anda tek gündemimiz deprem felaketi. Hızlı bir şekilde toparlanmak için bütün enerjimizi bu konuya vereceğiz” diye konuştu.

EYT'DE KARAR HAFTASI

Deprem sebebiyle çalışmalara ara verilen Meclis Genel Kurulunun gündeminde bulunan EYT düzenlemesiyle ilgili sürece bu hafta karar verilecek. AK Parti kurmayları, ’’Depremin yaralarının sarılması için EYT’nin bir süreliğine ertelenmesine yönelik öneriler var. Bazı arkadaşlarımız 3 ay, bazıları 2 yıl bekletilmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak ağırlıklı görüş EYT’nin planlandığı şekilde yasalaştırılması yönünde’’ dedi. AK Parti kaynakları önümüzdeki hafta çalışmalara başlanması durumunda EYT’nin Genel Kurul gündemine alınmasının yüksek ihtimal olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...