Önce İmamoğlu, sonra Soylu konuştu! 'Terörist' kavgası büyüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Önce İmamoğlu, sonra Soylu konuştu! 'Terörist' kavgası büyüyor
POLİTİKA Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki polemik büyüyor. Son olarak arama kayıtlarının sayısını paylaşan Soylu, "Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirildi. 20 tanesiyle karşılıklı görüşme yapılmış. Bütün arama kayıtları burada. 29 keresini karşı taraf aramış, 11’ine de ben geri dönmüşüm" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu arasındaki atışma sürüyor. İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü terör soruşturmasıyla ilgili bir defa daha basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, kendinden önceki dönem işe alınanlara atıfta bulunarak “Bana yapılan suçlamalardan birinde ‘Yasak olmasına rağmen arşiv araştırması neden yapmadın’ deniliyor. Eğer bu suç ise arşiv araştırmasının serbest olduğu dönemde, Mevlût Uysal ve Ali Yerlikaya döneminde işe alınan 4 bin 116 kişiden 1.800’ü için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması istenmemesini nereye koyacaksınız? Ben suçlu, Uysal ve Yerlikaya temiz. Bu ülkede terör ben İBB Başkanı olduktan sonra başlamadığına göre, bu isimlerin sızmasına neden izin verdiniz? Bu dönemde İBB’yi neden mercek altına almadınız? Hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı duyuruyorum’’ dedi.

"YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR"

İmamoğlu’nun çıkışına cevap gecikmedi. Bakan Soylu “Kâğıt göstererek sorumluluğu atamazsın. İşten atarken baktın da girerken niye bakmadın. İBB Başkanı yalan kodu içine girmiş doğrudan uzaklaşmış. Devlet bunu takip etmek zorunda, sessiz mi kalalım?” dedi. İmamoğlu ile bugüne kadar 40 telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Soylu “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirildi. 20 tanesiyle karşılıklı görüşme yapılmış. Bütün arama kayıtları burada. 29 keresini karşı taraf aramış, 11’ine de ben geri dönmüşüm. Bana ‘CHP Genel Merkezine karşı beni ezdirme’ diyebilirsin, hemşehri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama ‘yalan’ demen normal değildir” diye konuştu.

"HAKİM VE SAVCILARI TEHDİT EDİYOR"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekrem İmamoğlu’nun devam eden yargılama süreciyle ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Bozdağ “Sayın İmamoğlu yaptığı açıklamalarla alenen yargı görevi yapan hâkim ve savcılarımızın tehdit ediyor. Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ediyor. Kendi lehine istediği kararlar çıkmazsa gök kubbeyi yıkacağını ifade ediyor. Bu dil bizim kanunlarımıza göre hukukumuza göre kabul edilemez” dedi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...