Galatasaray Ankaragücü'nü devirdi, liderlik koltuğunu geri aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FUTBOL Haberleri

Sarı kırmızılılar kiralık oyuncusu Taylan’ın golüyle geri düştü. Son haftaların çıkıştaki ismi Barış Alper tabelayı eşitledi. 37’lik Gomis usta işi golüyle bir galibiyet daha getirdi. Okan Buruk’un takımı dev derbiye hazır.

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ

Galatasaray pazar günü Kadıköy’e lider gitme hedefini, Ankaragücü 2-1 yenerek başardı. Sarı kırmızılılar pozisyon olarak, hücum etkinliği olarak Ankara ekibi karşısında zorlanmasa da bunu skora yansıtamadığı için gergin bir 90 dakikayı geride bıraktı. Aslan mücadeleye 2-0 önde başlama fırsatını yakalamasına rağmen 7’de geriye düştü. 3’te Mertens’in sert şutu az farkla dışarı gitti. 5’te Berkan’ın vuruşunda kaleci topu direk dibinden çeldi. Ankaragücü’nün 7’deki ilk atağında, Aanholt’un hatasını affetmeyen Taylan röveşata vuruşuyla tabelayı 1-0 yaptı ama sarı kırmızılıların tepkisi gecikmedi.

SON ANLAR KORKUTTU

19’da Rashica’nın adrese teslim ortasını, Barış asiste çevirdi: 1-1. 30’da Mertens defasın arkasına usta işi bir pas bıraktı, Gomis de aynı güzellikteki vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 2-1. İkinci devredeki tempo uyku modunda başladı. Ankara temsilcisi skora denge getirmek için bütün riskleri alırken, ev sahibi oyuncular istemsizce derbiyi düşünerek geriye yaslandı. Buruk’un sürekli çıkın uyarıları da pek etki etmedi. 69’da Emre Kılınç, Muslera’yı geçen topu milimetrelerle dışarı yolladı. 87’de Barış karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleciyi geçemedi ve Aslan üç puana 2-1 ile ulaştı.

BURUK'TAN DERBİ YORUMU: KAZANMAYA GİDECEĞİZ

Maçın ardından konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Girdiğimiz pozisyonları gole çeviremiyoruz, son maçlarda hata yapıyoruz. İlk golden sonra farkı açmalıyız” derken derbi için, “Rakibimiz bizden bir gün önce oynadı fakat oyuncularımız bu maça zaten hazırlar. Jesus da söyledi, bu tür maçlar iki takım için de 3 puan verilen maçlar. Kadıköy’e kazanmaya gideceğiz. İcardi ve Torreira yetişecek ve derbide aramızda olacaklar” sözlerini kullandı.

Hoca, “Sivasspor’un (sayılmayan gol) serzenişi haklı. Kim olsa aynı şeyi söylerdi. Pozisyonla ilgili biz de rahatsızız. Geçmişteki pozisyonların da açıklanması gerek. Bundan önceki VAR kayıtlarının da TFF sitesinde yer alması lazım” şeklinde konuştu.

Galatasaray Ankaragücü'nü devirdi, liderlik koltuğunu geri aldı

BERKAN’IN SİTEMİ VAR: KENDİMİ BİLİYORUM

Galatasaray’ın ön liberosu Berkan Kutlu, “Saçma bir golle geriye düştük ama derbi öncesi kazanmayı bildik. Ben ne olduğumu biliyorum ve çalışıyorum. İyi konuşanlar sağ olsun. Kötü konuşuyorlarsa da canları sağ olsun” şeklinde konuştu.

BARIŞ ALPER PARILDIYOR: ÜÇ GOLE YÜKSELDİ

Galatasaray’da Barış Alper’in formu gittikçe yükseliyor. Sivas’tan sonra dün de ağları havalandıran ve ligde üç gole yükselen futbolcu, “Daha farklı kazanabilirdik. Çok pozisyon ürettik. Golümü attım, çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...