Muharrem İnce, yeniden CHP'ye mi dönüyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Muharrem İnce, yeniden CHP'ye mi dönüyor?

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin CHP katılacağına dair çıkan söylentilere yanıt verdi. İnce, "Ne benim CHP'ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var." diyerek bu tür iddiaları reddetti.

Yerel seçimlerde CHP'nin büyükşehirleri kazanmasının 2019'dan daha zor olduğunu söyleyen İnce, "2019 yılına göre bugün ekonomi daha kötüdür ama seçim kazanmak daha zordur. Çünkü iktidar bir psikolojik üstünlük kazandı. Cumhurbaşkanlığını aldı, Parlamento çoğunluğunu aldı. Bir psikolojik üstünlük var. O üstünlükle seçime gidiyor" değerlendirmesinde bulundu.

SPEKÜLASYONLARI YALANLADI 

Muharrem İnce, CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kurmasının ardından CHP'ye katılacağına dair çıkan iddialara yanıt verdi. İnce, Saygı Öztürk'e verdiği röportajda, "Ne benim CHP'ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var" diyerek bu spekülasyonları yalanladı.

"SEÇİME TEK BAŞIMIZA GİRECEĞİZ"

Memleket Partisi olarak seçime gireceklerini açıklayan İnce, "Seçimlere tek başımıza gireceğiz. Ama bizimle ittifak yapmak isteyen kim olacak onu bilmiyorum. Onu göreceğiz. İttifak yapmak isterlerse elbette biz ‘ilkeli ittifaklara' açığız. Çıkar ittifakına değil, ilkeli ittifaklara açığız" dedi. 

Öte yandan, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili olarak İnce, CHP'den aday gösterilmediği için partisinin desteğini önerdiği Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmasını teklif ettiğini açıkladı. Ancak bu teklifin kabul edilmemesi üzerine, "Hata yaptılar, yanlış yaptılar" dedi.

İnce, yerel seçimlerde CHP'nin büyükşehirleri kazanmasının 2019'dan daha zor olduğunu belirterek, iktidarın psikolojik üstünlük kazandığını ve bu nedenle seçimlerin daha zorlu geçeceğini değerlendirdi. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...