Cevdet Yılmaz'dan enflasyon ve işsizlikle mücadele mesajı: "Tek haneli rakamlara 2026'da"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cevdet Yılmaz'dan enflasyon ve işsizlikle mücadele mesajı: "Tek haneli rakamlara 2026'da"

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Yarımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve işsizlik rakamlarına ilişkin açıklamada bulundu. Ekonomide üretim oluşturma kapasitesini güçlü bir şekilde sürdürdüklerini belirten Yılmaz, "Enflasyonda tek haneli rakamlara 2026'da ulaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 Temmuz- Eylül “3.Çeyrek” dönemine ilişkin istihdam rakamlarını değerlendirdi. Enflasyon mesajı da veren Yılmaz, tek haneli rakamlar için 2026'yı işaret etti.

2025'TE DAHA RAHAT BİR DÖNEME GİRECEĞİZ

Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Bingöl Turizm Çalıştayı"nda iş insanlarıyla bir araya gelen Yılmaz, "Bu yıl ve gelecek yıl bunun sıkıntılarını yaşayacağız. 2025'ten itibaren daha rahat bir döneme girmiş, depremin yaralarını sarmış olacağız." dedi. 

Gelecek yılın ortalarından itibaren yıllık bazda enflasyon düşüşlerini görmeye başlayacağız diyen Yılmaz, "Aylık bazda düşüşleri görmeye başladık. Geçen yazdaki aylık artışlar artık kalmadı. Daha düşük rakamlara doğru gidiyoruz ama yıllık etkiyi gelecek yılın ortalarından itibaren göreceğiz. Tek haneli rakamlara da 2026'da inşallah ulaşacağız. Her şeyi kırar döker, enflasyonu çok hızlı bir şekilde düşürebilirsiniz. Ama bu takdir edersiniz ki doğru bir yaklaşım olmaz. Hem enflasyonu düşüreceğiz hem belli bir sosyal dengeyi koruyacağız hem de ekonomimizi belli bir düzeyde büyütmeye devam edeceğiz. Bunun politikalarını hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

Enflasyonun vatandaşın temel bir sıkıntısı olduğunu belirten Yılmaz, "Dünyada 3 yılda dünyadaki toplam büyüme yüzde 7 olurken, bileşik olarak söylüyorum, Türkiye'de yüzde 20 oldu. 3 yılda yüzde 20 reel olarak ekonomimiz büyüdü." ifadeleriyle Türkiye'nin son 3 yılda büyüme açısından çok başarılı olduğunu söyledi.

ENFASYONLA MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR

Yılmaz aynı zamanda 2023 Temmuz- Eylül “3.Çeyrek ” dönemine ilişkin istihdam, genç işsizlik, ve işsizlik oranları hakkında sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımında bulundu.

Paylaşımında enflasyonla mücadele konusunda kararlı adımların atıldığını belirten Yılmaz, ekonomide üretim oluşturma kapasitesini güçlü bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Yılmaz paylaşımında, “Genç istihdam da dahil olmak üzere istihdam artıyor, oran oranları gerilemeye devam ediyor. 2023 Temmuz-Eylül ‘III. Çeyrek’ döneminde; istihdam edilenlerin sayısı bir önceki çeyreğe göre 124 bin kişi artarak 31 milyon 724 bin kişiye yükseldi. 15-24 yaş aralığındaki genç nüfusta işsizlik oranı da bir önceki çeyreğe göre 0,7 puan azalarak yüzde 17,1'e geriledi. İşsizlik oranı ise 0,5 puanlık azalış ile yüzde 9,2'dir” ifadelerine yer verdi.

Yılmaz paylaşımında ilerleyen dönemde daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye için işsizlikle mücadelede kararlılıklarını ve istihdama uygun politikalar izlemeyi sürdüreceklerini vurguladı.

twitter.com/_cevdetyilmaz/status/1725620754996240497

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...