MHP'ye Kocaeli'de 'gurbetçi' sürprizi

MHP'ye Kocaeli'de 'gurbetçi' sürprizi

Politika Haberleri

Seçimin ilk sonuçlarına göre Kocaeli'den iki vekili Meclis'e gönderdiği açıklanan MHP, 8 Haziran sabahı büyük şok yaşadı.

Resmi olmayan sonuçlara göre kentin 11 vekil sandalyesini 6 AK Parti, 3 CHP, 2 MHP olmak üzere üç parti paylaştı. Ancak sayım işlemi sabah saatlerine kadar süren yurt dışı oylarının ilave edilmesiyle bu denge değişti. MHP'nin 1 milletvekili, HDP'ye geçti. Kocaeli 1. sıradan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı'yı Meclis'e gönderen MHP'de 2. sıradan gösterilen Lütfü Türkkan koltuğunu kaybetti. Bu sonuca göre HDP'nin birinci sıra adayı Ali Haydar Konca seçilmiş oldu. nbsp;MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü sandıklardan gelen mazbataları incelediklerini belirterek "Bir şey bulursak, ona göre hareket edeceğiz. Seçim kuruluna itiraz edeceğiz" diye konuştu. nbsp;"Lütfü Türkkan'ın 'milletvekili seçilemediği' yönündeki çıkan haberler doğru değil. Seçim kuruluna gideceğiz, itiraz edeceğiz" diyen Saffet Sancaklı ise şunları söyledi: "Ortada bir dedikodu var. Seçim kurulu başkanı ile görüştük, böyle bir şey yok. Seçim kurulunda 2 milletvekili aldığımız görünüyor. Hazırlıklar yapıyoruz. İtiraz edeceğiz." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...