Mansur Yavaş’tan Akşener ziyareti sonrası açıklama: Yerelde iş birliği için yetkili kurulları işaret etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mansur Yavaş’tan Akşener ziyareti sonrası açıklama: Yerelde iş birliği için yetkili kurulları işaret etti

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti lideri Akşener’le görüşen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, ziyaret sonrası açıklama yaptı. Yavaş, görüşmenin nezaket ziyareti olduğunu söyledi. Yavaş ayrıca Özgür Özel'in çağrı yaptığı yerel seçimde iş birliği konusuna ilişkin iki partinin yetkili kurullarını işaret etti.

Mayıs ayında yapılan milletvekili ve 2 turlu cumhurbaşkanlığı seçimini geride bırakan Türkiye, yerel seçimler için geri sayıma geçti.

Bu kapsamda Mart ayında yapılacak seçimler için siyasi partiler nabız yoklamaya devam ediyor.

4-5 Kasım’da yapılan büyük kurultaydaki yarışta 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu’nu dönemini sona erdiren CHP’nin yeni lideri Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde iş birliği için İYİ Parti’ye adım attı.

Akşener ile ‘abla-kardeş’ gibi olduklarını dile getiren Özel, İYİ Parti lideriyle görüşmeye hazır olduğunun altınız çizdi.

YAVAŞ’TAN AKŞENER’E ZİYARET

Özel’in açıklaması başkent kulislerini hareketlendirirken bugün Ankara’da sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim ittifaksız girileceğini defalarca beyan eden İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener'i ziyaret etti.

YAVAŞ’TAN İLK AÇIKLAMA:

Görüşmenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Yavaş, "Sayın Genel Başkanın selam ve sevgilerini ilettim kendisine. İki partinin de yetkili kurulları var. Sadece onu ilettim ve şimdi ayrılıyorum bu kadar. Daha sonrasını parti kurulları herhalde gerek görürlerse bir açıklama yaparlar." ifadelerini kullandı. 

"NEZAKET ZİYARETİ"

ABB Başkanı Yavaş ayrıca görüşmenin nezaket ziyaretinden ibaret olduğunu dile getirdi.

Mansur Yavaş’tan Akşener ziyareti sonrası açıklama: Yerelde iş birliği için yetkili kurulları işaret etti

İYİ Parti, Genel İdare Kurulu'nda alınan kararla yerel seçimlere 81 il ve tüm ilçelerde kendi adaylarıyla gireceğini açıklamıştı. CHP'nin iş birliğini sık sık gündeme getirmesine rağmen İYİ Parti yönetimi söz konusu tutumdan geri adım atmadı. Son olarak Akşener, partisinin dünkü grup toplatısında 50+1 sisteminden rahatsız olduğunu dile getirerek  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ittifaklı seçimlerin önüne geçilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e partiler arası iş birliği olabileceği yönünde çağrıda bulunmuştu.

Akşener açıklamalarında “Hür ve müstakil olarak seçime gireceğiz” vurgusunu sık sık yapsa da Büyükşehirlerde bulunan ilçelerde işbirliği olabileceği konuşuluyor. CHP'li kurmaylar İYİ Parti'nin henüz İstanbul ve Ankara'da aday çıkarmamış olmasını da ‘işbirliği kapıları henüz kapanmadı' olarak yorumluyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...