Vladimir Zelenskiy: Rusya saldırılardan vazgeçecek, zafere yaklaşacağız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Vladimir Zelenskiy: Rusya saldırılardan vazgeçecek, zafere yaklaşacağız

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rus ordusunun geri adım atmak zorunda kaldığını belirterek, "Teslim edilen her bir savunma sistemi hayat kurtarıyor. Rusya artık füze ve İHA saldırıları düzenlemekten vazgeçecek. Böylece zafere yaklaşmış olacağız" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile devam eden savaşın değerlendirmesini yaparak yaklaşan kış mevsiminde Rus ordusunun yeni bir saldırı dalgasına hazırlanabileceği uyarısında bulundu.

Savunmada boşluk bırakmamanın önemine vurgu yapan Zelenskiy, hava savunma sistemlerinin Ukrayna'nın güvenliği için stratejik bir yatırım olduğunu belirtti.

"ZAFERE GİDEN YOLDA BİR ADIM DAHA"

Zelenskiy, Rus ordusunun geri adım atmak zorunda kaldığını ifade ederek, bu durumun Ukrayna'nın zaferine giden yolda bir adım olduğunu söyledi.

Ukrayna lideri, "2024 yılı, Ukrayna hava sahasının Rusya için kapanacağı dönem olmalı. Ukrayna'ya teslim edilen her bir savunma sistemi hayat kurtarıyor" vurgusu yaptı. 

Güçlü bir hava savunma sisteminin önemine dikkat çeken Zelenskiy, bu sayede Ukrayna'ya geri dönen mülteci sayısının artacağını ve ekonomik gelişmenin hız kazanacağını belirtti.

GÜÇLÜ HAVA SİSTEMLERİ 

Zelenskiy, "Ekonomimiz daha fazla kazanç sağlarsa yurt dışından desteğe de o denli ihtiyacımız kalmayacak. Güçlü hava savunma sistemleri hem de Karadeniz üzerinden ihracata yansıyacak. Saldırıların sonuçlarını ortadan kaldırmaya yönelik harcamalara da gerek kalmayacak" açıklamasında bulundu. 

"RUSYA FİLOSU ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI"

2022'de Rusya'nın kontrolü altındaki Ukrayna topraklarının büyük bir kısmının geri alındığını hatırlatan Zelenskiy, 2023 yılında Rusya'nın Karadeniz'den çekilmek zorunda kaldığını belirterek şöyle konuştu:

"Rusya filosu, 2023 yılında Karadeniz'in önemli kısmından çekilmek zorunda kaldı. Rusya artık füze ve İHA saldırıları düzenlemekten vazgeçecek. Böylece zafere yaklaşmış olacağız."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...