Kurtulmuş: 'Önceliğimiz seçim değil koalisyon'

Kurtulmuş: 'Önceliğimiz seçim değil koalisyon'

Politika Haberleri

Seçim sonrası ortaya atılan senaryolara ilişkin hükümet kanadından ilk tepki Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan geldi.

Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gerçekleştireceği Bakanlar Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile toplantı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulunan Numan Kurtulmuş, milletin verdiği karara saygı duyduklarını ifade etti. Milletin bu seçimde de AK Parti'ye yine iktidar kapısını açtığının altını çizen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şöyle devam etti: "Seçimde her partiye belli mesajlar vermiştir. Türkiye'nin en önemli meselesinin Çözüm Süreci olduğunu ortaya koymuştur. nbsp;Şu aşamada Türkiye bir koalisyon hükümetini deneyecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız, demokratik teamül gereği Sayın Başbakanımıza, hükümet kurma görevini verecektir. Ben, Sayın Başbakanımızın, süresi içerisinde gerçekten Türkiye'nin bu seçim sonuçlarında herkesi tatmin edecek bir hükümeti kurabileceğini düşünüyorum. Günün şartları içinde en uzak ihtimal erken seçim olur." nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...