Kimse torpil için gelmesin

Kimse torpil  için gelmesin

POLİTİKA Haberleri

Milletvekillerinin özellikle ‘tayin-terfi’ talepleri yeni sistemde bakanlıklar nezdinde karşılık bulmuyor.

Yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle seçim bölgelerine ilişkin taleplerin artması milletvekillerinin ve AK Parti’nin öncelikli gündem maddesi hâline geldi. Eski sistemden farklı olarak bakanlara ulaşmakta sıkıntı çeken milletvekilleri bu taleplerin yerine getirilmesinde de zorluk yaşamaya başladı. Milletvekillerinin başta ‘tayin-terfi’ talepleri olmak üzere bakanlıklar nezdinde karşılık bulmamaya başladı. Bazı bakanlar, kendisini ziyaret eden milletvekillerine “Personel tayin ve ataması için geldiyseniz, sizi sadece misafir ederim, çayınızı içtikten sonra gidersiniz. Ama bir projeniz varsa seve seve dinlerim” cevabını verdi. Bazı bakanların ise, milletvekillerinin seçim bölgesi ile ilgili taleplerini formlara doldurarak, sıraya sokulmasını istediği belirtildi. Bunun üzerine çok sayıda milletvekilli durumu genel merkeze bildirdi. Bakanların bu konuda direnç göstermeye başlaması ile birlikte, parti yönetiminin milletvekillerine, “Seçim bölgelerinizle ilgili bir problem varsa, bakanlardan yardım isteyin. Ama atama, terfi, şu il müdürünü görevden alın, şunu buraya atayın” gibi taleplerin gündeme getirilmemesini istediği öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz günlerde, “Zaman zaman milletvekili arkadaşlarımız bakanlarımıza baskı oluşturma yoluna gidiyorlar. Olması gerekenin üstünde bazı taleplerle geliyorlar. Devletimizi yönetirken bazı hassasiyetlere de dikkat etmemiz lazım” diyerek Bakanlardan yana tavır almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...