Kılıçdaroğlu'nun korktuğu başına geldi: Fark kapandı, merkez panikledi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu'nun korktuğu başına geldi: Fark kapandı, merkez panikledi

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

Kasım ayında 38’inci Olağan Kurultayını gerçekleştirecek CHP’de, bugün yapılacak Bitlis kongresinin ardından il kongrelerine ilişkin süreç sona erecek. Diğer illeri etkilememesi için genel merkez ekibi tarafından son ana kadar ertelenen ve değişim ekibinin zaferiyle sonuçlanan İstanbul sonuçlarının etkisi dalga dalga büyüdü.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - İstanbul kongresinin ardından yapılan diğer il kongrelerini değişim ekibinin adaylarının kazanması, kurultaya üç hafta kala değişimcilerin elini güçlendirdi. Hafta sonu yapılan Bolu, Bartın, Çankırı, Çanakkale, Düzce, Sakarya, Sinop ve Kastamonu İl Kongrelerini kazanan değişim ekibi, kongrede oy kullanacak 52 delegeyi daha saflarına katmış oldu. Öte yandan, Ağrı İl Kongresi’ni, genel merkezin işaret ettiği Ali Bayram kazandı ve hanelerine 8 delege yazdılar. Bugün gerçekleşen Bitlis kongresini kazanan ekip, hanesine 6 delege daha ekleyecek. 

1.370 delegenin oy kullanacağı kurultayda son çıkan tabloya göre delege dengesi hem genel merkez hem de değişim ekibi açısından bıçak sırtı hâline geldi. Her iki taraf da delegeleri kendi saflarına katmak için büyük çaba sarf ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanma ihtimalinin de giderek azaldığı ifade ediliyor. Bu arada CHP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Ergin Bayram, 150 kişi ile birlikte partiden istifa ettiğini açıkladı. Bayram, CHP İl Başkanı Abdullah Atik’in ilçe başkanlarını görevden alarak kendi ‘adamlarını’ getirdiğini öne sürdü. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...