Kılıçdaroğlu adaylıktan neden çekilmediğini açıkladı: İki sebebi var...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu adaylıktan neden çekilmediğini açıkladı: İki sebebi var...

Politika Haberleri

CHP kurultayında ikinci tura katılmama yönünde karar aldığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, kararından vazgeçme nedeni hakkında ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, "İki şey üst üste geldi, o tweet ve bir de hakkımı helal etmem diyen muhtar" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geçtiğimiz günlerde Ankara'da gerçekleştirilen 38'inci Olağan Kurultayı'da yeni genel başkanını seçti. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in yarıştığı seçimden galip ayrılan isim Özel olurken, Kılıçdaroğlu, CHP tarihine 'ilk kez kurultayda genel başkanlığı kaybeden isim' olarak geçti.

ADAYLIKTAN ÇEKİLME KARARI ALDI

13 yıllık Kılıçdaroğlu iktidarı sona ererken, oylama esnasında neler yaşandığı da Kurultay'ın ardından gün yüzüne çıkmaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur oylaması başlamadan adaylıktan çekilme kararı aldı ancak bu karar, Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur oy kullanma işlemi için salona gelmesiyle gerçekleşmemiş oldu.

"İZİN VERMİYORUM ÇEKİLMENİZE"

O anlarda Kılıçdaroğlu'na bazı kurmayları tarafından 'çekilmemesi' yönünde baskı yapıldı. Ortaya çıkan görüntülerde Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri olduğu iddiası ortaya atılan İmam Bakır Üküş'ün, CHP liderine "Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize..." dediği duyuldu.

KILIÇDAROĞLU İLK KEZ ANLATTI: EKREM BEY'E YAKIN HESAPLAR YAYDI

Partililer tarafından büyük tepki çeken görüntülerle ilgili eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez konuştu. Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, ikinci tura katılmama kararını aldığını itiraf etti.

Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu konuştuklarını belirten Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Bey'in elini kaldırmak istedim ancak genel kurul salonuna gitmeden Ekrem Bey'e yakın olduğu iddia edilen hesaplardan tweet atıldı. Bu çok ağrıma gitti. Yani kardeşim ben daha geliyorum konuşacağım, ağzımızdan çıkan şey anında sosyal medyada ve sanki bu bir talimatla yerine getirilmiş gibi bu beni çok rahatsız etti."

"DEPREMZEDE MUHTAR AĞLADI"

Odaya tekrar gittiğinde adaylıktan çekilmemesi için bağıran arkadaşlar olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Onların hepsi çok önemli değil de önemli olan orada bir depremzede muhtar ağlayarak ‘Adaylıktan çekilirsen ben de, çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz' dedi. Öyle deyince akan sular duruyor yani. Bir insanın hakkını helal etmemesi gibi bir tabloyla karşılaşmak istemem. O kişinin sonra muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteği üzerine böyle bir gelişme oldu. İki şey üst üste geldi: O tweet ve bir de ‘Ben hakkımı helal etmem' diyen muhtar."

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...