Kanaat önderleri: Kayyumdan memnunuz

Kanaat önderleri: Kayyumdan memnunuz

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün aşiret ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantıda en çok eğitim konusuna vurgu yapıldı.

Damla Peker
ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli kararlar alırken kanaat önderlerinin tavsiye ve desteklerine ihtiyacı duyduklarını söyledi. Katılımcılar, Erdoğan’ın konuşmasının ardından bölgenin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda kanaat önderlerinin en çok eğitim konusu üzerinde durduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, eğitimin önemine vurgu yapılırken; bazı katılımcıların “Bölgede eğitim konusunda ne kadar çok çalışma yapılırsa, dağa çıkanlar da engellenir. Eğitim kalitesi arttıkça terör de biter” dediği öğrenildi.

İMAM HATİPLER ARTSIN
Toplantıda, bazı kanaat önderleri imam hatip okullarının sayısının arttırılmasını talep etti. Katılımcılar özellikle, İstanbul’un köklü okullarından olan ve başarılarıyla adından söz ettiren Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinin benzerinin doğu ve güneydoğunun her iline yapılmasını talep etti.
Toplantıda dile getirilen önemli taleplerden biri de seçimlerle ilgili oldu. Her seçimin ülke için ekonomik kayıp olduğunu kaydeden kanaat önderleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, yerel ve genel seçimlerin aynı zamanda yapılmasını talep etti. Katılımcılar “Seçimden seçime parlamentonun çalışmaları duruyor. O da bir kayıptır. Aynı zamanda diğer partiler sürekli laf üretiyorlar ama iş üretmeye gelince duruyorlar. Bu da bölgede sosyal huzuru bozuyor. Bu sebeple üç seçimin de aynı zamanda yapılması önemli” ifadelerini kullandı. Kanaat önderleri toplantıda, kayyumların iyi çalıştıklarını, hem kendilerinin hem de halkın hizmetlerinden memnun olduklarını da dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...