Erdoğan net konuştu: Sömürene hayat hakkı tanımayız!

Erdoğan net konuştu: Sömürene hayat  hakkı tanımayız!

POLİTİKA Haberleri

“Vatandaşı elhamdülillah simsarların elinden aldık. Bay Kemal, rahatsız olsa da sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgeler ve vilayetler arasındaki gelişmişlik farkının en çok AK Parti döneminde azaldığını söyledi. Ardahan ve Artvin mitinglerinde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, bölge siyaseti yapmadıklarını belirterek şöyle konuştu: Biz hiçbir zaman Türkiye haritasını renklere göre bölmedik. Biz CHP gibi sadece belli illere, belli bölgelere, sadece sahil kenarlarına hapsolan bir parti olmadık. Bilakis ülkemizin tüm illerinden, tüm toplum kesimlerinden oy alan, çok güçlü destek gören bir siyasi hareket olduk. Biz batıya ne götürdüysek, doğuya da onu götürdük. Türkiye sosyal devlet kavramıyla da gerçek manada bizimle tanıştı. Çünkü biz CHP gibi sosyal devletin lafını ve istismarını değil, icraatını yaptık.”

BAY KEMAL RAHATSIZ OLMUŞ!
Erdoğan konuşmasında tanzim satışlarına değinerek “Şimdi benim vatandaşım elhamdülillah simsarların elinden alındı. Fiyatlar bir anda ne oldu, tanzim satışlarda yüzde 50 düştü, daha da düşüyor. Şimdi biz böyle bir adımı attık diye Bay Kemal rahatsız oluyor. Bay Kemal, rahatsız olsan da olmasan da biz sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacağız. Onun için de domates, biber, soğan, patates, aklınıza ne gelirse, en ucuz şekilde bunları şu anda halkımıza ulaştırıyoruz. Eğer fiyatlar yerine gelirse biz sahadan çekiliriz ama fiyatlar yerine gelmez de hâlâ böyle devam ederse biz daha da farklı adımlar atacağız” ifadelerini kullandı.

BOL KESEDEN ATIYORLAR
İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğu dönemde üniversite gençliğine burs verdiğini hatırlatan Erdoğan, CHP’nin bunu Anayasa Mahkemesine götürdüğünü, mahkemenin de burs vermeyi kaldırdığını belirtti.
Erdoğan “Bu CHP bu işte. Biz de ne yaptık, başbakan olduktan sonra tuttuk Kredi Yurtlar Kurumunun çatısı altına aldık. Şimdi burs ve krediyi Kredi Yurtlar Kurumu veriyor” diye konuştu.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara daima öncelik verdiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtaçlara, şehit yakınlarına, yaşlılara, engellilere, asker ailelerine toplam 475 milyon liralık destek sağladıklarını bildirdi.
“Senelerdir bu milleti, bu CHP zihniyeti, ‘makarnacı, kömürcü’ diyerek aşağılayanlar sanki kendileri değilmiş gibi çıkmışlar bir de utanmadan ‘Türkiye’de sosyal devlet bitti’ diyorlar” ifadesini kullanan Erdoğan, “17 yıldır insanımıza her türlü hakareti yapanlar, ufukta seçim sandığını görünce şimdi sosyal devlet ilkesinden bahsediyor. Ne diyorlar? Doğum yapmış dört yaşına kadar çocuğu olan annelere sen otobüsler bedava. Ondan sonra gençliğe, ‘Şu yaşa kadar otobüsler bedava’. Sen kimin cebinden nereye, neyi bedava yapıyorsun? Kalkarsın belli bir indirim dersin. Bunlara inanıyor musunuz?” değerlendirmesini yaptı.

ZAFİYET GÖSTEREMEYİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Terör belirsizlikleri sever. Darbeciler güçsüz hükûmetleri sever. Milletin ekmeğine, aşına musallat olanlar, zayıf iktidarları sever. Türkiye’ye husumet besleyenler, kolayca yönlendirebilecekleri siyasetçileri sever. 7 Haziran sonrası yaşadıklarımız, en ufak bir zafiyette Türkiye’nin nelerle karşı karşıya kalabileceğini göstermiştir. Birliğimize, beraberliğimize hep birlikte sahip çıkacak, inşallah bir daha ülkemizi böyle bir belirsizliğin içine sokmayacağız. Bizi ayırmaya, bizi birbirimize hasım gibi göstermeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Çok çalışacak, gönül kazanılmadık hiçbir vatandaş bırakmayacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...