Kanaat önderleri CHP-HDP ittifakını değerlendirdi: Kürtler celladına asla teslim olmaz

- Güncelleme:
Kanaat önderleri CHP-HDP ittifakını değerlendirdi: Kürtler celladına asla teslim olmaz

Politika Haberleri

Kürt meselesinin ortaya çıkış sebebinin CHP olduğunu vurgulayan kanaat önderleri terör örgütü PKK’nın bu yakıcı geçmişe rağmen Kürtleri yeniden celladına teslim etmek istediğini belirtti.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığının Kürt seçmen üzerindeki etkilerini bölgenin önemli isimlerine sorduk. Kürt kanaat önderleri, HDP üzerinden Kürt seçmeni CHP’ye kanalize etme planının çökeceği ve  tüm sürecin Kandil tarafından yönetildiği görüşünde.

Bölgenin önde gelen isimlerinden Abdurrahim Fırat, “Kürt meselesinin ortaya çıkış sebebi CHP’dir” vurgusu yaptı. Terör örgütü PKK’nın bu yakıcı geçmişe rağmen Kürtleri yeniden celladına (CHP) teslim etmek istediğini söyleyen Fırat, şunları kaydetti: CHP’de herhangi bir pişmanlık ya da geri adım yok, halen aynı yerinde. Ancak Apocu kanat yapılan onca zulme rağmen şahsi menfaatleri uğruna halkımızı kullanmaya çalışıyor. HDP kadrolarının  üreme merkezi Türk soludur. Bu kadrolar oradan koptu ve şimdi fiilî olarak özlerine dönüyorlar. Ancak Kürtler Müslümandır ve bu tabloyu sorgulayacaklar. HDP bir blok halinde Kürtleri o havuza taşıyamayacak. Gerçekleri yanıltarak ürettiği yalan sistematiği bu seçimle iflas edecek. Kesinlikle pusulaları şaşacak ve PKK silahlarının etkili olmadığı bir seçimi kardeşlik kazanacak.

KÜRTLER 30 YIL GERİ GİDER

Abdurrahim Semavi ise “Doğu ve Güneydoğu’da 20 milyonu seçmen var. Bu sayı ülke seçmeninin üçte birine tekabül ediyor. CHP-HDP ittifakı bu seçmenden 6 milyonunu CHP’ye kanalize etme çabasında. Yani her şeye rağmen 15 milyona yakın Kürt halen AK Parti seçmeni. Bu seçimde HDP-CHP’nin kazanma şansı yok. AK Parti’nin tercihleri ve seçim stratejisi yine belirleyici olacak. Temsiliyette adalet ve siyaset üretecek nitelikte kişilerin adaylığı karşı tarafın tüm planlarını bozar. Kürtler CHP ile barışmaz” diye konuştu. 

HDP’nin özgür iradesinin olmadığını söyleyen Semavi’nin kanaati “AK Parti kaybederse tüm bölgenin karışacağı, kartların yeniden karılıp Kürtlerin 30 yıl kaybedeceği yönünde.

KANDİL TEK AKTÖR

Kürt kanaat önderlerinden İbrahim Güçlü de Apocu (PKK) ideolojinin Kürtleri yeniden Kemalizme (CHP) teslim ediyor görüntüsünün güçlü bir biçimde sorgulanacağını belirterek “HDP-PKK’nın Kürtleri yeniden CHP tabanı yapma hevesi sahada karşılık bulmayacak. Terör elebeaşı Öcalan’ın bırakılması, kayyumların iadesi, örgüt militanlarının serbest bırakılması gibi başlıklar öne çıkıyor” dedi.

Tüm aşamalarda Kandil’in belirleyici irade olduğunu savunan Güçlü, “Kazanmaları halinde Kürtler açısından yeni ve çok tehlikeli dönem başlar. Bu vasatta kesinlikle sivil siyaset yok ve sürecin tüm aşamaları Kandil tarafından yönetiliyor” ifadesini kullandı.

HDP’nin kazandığı bir sonucun Kürtlere kaybettireceğini belirten İbrahim Güçlü, “Kürtler CHP-HDP ittifakı için çantada keklik değil” görüşünü dile getirdi. 

“BİZ KAZANDIRDIK” DİYECEKLER

PKK-HDP kanadının “Kılıçdaroğlu’nu biz kazandırdık” demeye hazırlandığını belirten Özgür Der Başkanı Rıdvan Kaya ise “Bu propaganda üzerinden daha üst taleplerde bulunacaklar. İslami hassasiyeti olan Kürt seçmen elbette bu tuzağa düşmez. Ancak Erdoğan düşmanlığını bir tür kan davasına dönüştürerek kitleleri iknaya çalışacaklar. Kürtleri Erdoğan nefreti üzerinden politize etmeye çalışacaklar. Parti kapatma, Suriye ve Iraktaki operasyonlar ve kayyumların iadesi ve kendilerine devlet nezdinde daha güçlü kadro tahsis edilmesi isteklkeri arasında. ‘Erdoğan gitsin kim gelirse gelsin’ sloganını araçsallaştırarak aslında içerisinde sıkıştıkları mağaradan kurtulmanın hesaplarını yapıyorlar. Çok büyük bir nefret biriktiriyorlar. Bu bile korkunç bir kabûs doğuracak. Bölgeyi yeni bir felakete itecek planlar içerisindeler” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...