HÜDA PAR’ın desteği denklemi değiştirdi, HDP'nin hesapları bozuldu

- Güncelleme:
HÜDA PAR’ın desteği denklemi değiştirdi, HDP'nin hesapları bozuldu

Politika Haberleri

Dicle Üniversitesinden Prof. Dr. Oktay Bozan “Hüda Par’ın Cumhur İttifakı’na katılması denklemi değiştirdi” dedi. Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin de “HDP, bölgede kendini tek belirleyici ilan etmişti. Cumhur İttifakı’na dâhil olarak bu hesabı bozduk” diye konuştu.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Dicle Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oktay Bozan, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin CHP ile kurduğu ittifakın tarafları “bölge bizde” havasına ittiğini ifade ederek, “Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı’nı destekleme kararı denklemi değiştirdi” dedi.

Bu iş birliği ile zaten Kürt sokağında büyük bir oy potansiyeline sahip AK Parti ve bölge geneli güçlü teşkilat yapısına sahip HÜDA PAR için çarpan etkisi ile ciddi bir oy getireceğini dile getiren Prof. Dr. Bozan, şunları kaydetti: “Her şeyden önce HDP-CHP kanadı sandık güvenliği ve müşahit üstünlüğünü kaybetti. HDP bundan önce binlerce sahte oy kullanarak seçimlerin sonucunu etkileyebiliyordu. Yine tartışmalı oylar otomatik olarak HDP’ye yazılıyordu. Seçim, Yasin Börü’nün katilleri ile mazlum Kürtler arasında cereyan edecek. Bu tema iyi işlenmesi sonuca kesinlikle tesir eder. 

Devlet buraya AK Parti ile geldi. Daha önce askerî ve siyasi nüfuzu olmayan yerlerde AK Parti’nin yeni Türkiye vizyonu ile kontrol sağladı. Bunu yaparken de bildik askerî yöntemlerle değil âdeta iğne ile kuyu kazarak ve sivilleri, şehirleri örselemeden başardı. Kürt halkı tarihî bir kararın arifesinde. Ya şu an sahip olduğu güven ve istikrarı ya da kaosu seçecek. Kürtlerin çok iyi düşünmesi ve ona göre tercih yapması gerekiyor.”

Gazetemize konuşan HÜDA PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin de HDP’nin bölgede kendini tek belirleyici ilan ettiğini ve CHP’yi de bu kabul üzerinden dayatmalarda bulunduğunu hatırlattı. Şahin,  HÜDA PAR’ın desteklemesi ile bu hegemonyanın dağıldığını ve tüm hesapların bozulduğunu ifade etti. 

HÜDA PAR'DAN PERİNÇEK'E CEVAP

Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in “Onlarla iş birliği bir cinayet ve gaflettir. HÜDA PAR bölücüdür” suçlamalarına HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı cevap verdi. Perinçek’in 1989 ve 1991 yıllarında görüştüğü terör örgütü PKK elebaşı Öcalan’ın kendisine çiçek verdiği fotoğraflara vurgu yapan Ramanlı, “HÜDA PAR gerçekten terör örgütü olsaydı Öcalan’dan en azından bir çiçeği hak etmiş oldurduk” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...