İYİ Partili Özlale’den Soyer’in ‘pazarlık kozu’ iddiasına sert tepki, Akşener itirafı dikkat çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İYİ Partili Özlale’den Soyer’in ‘pazarlık kozu’ iddiasına sert tepki, Akşener itirafı dikkat çekti

Politika Haberleri  / Haber Merkezi

Seçim sonrası dağılan 6’lı masanın eski ortakları İYİ Parti ve CHP adeta İzmir’de birbirine düştü. İYİ Parti’nin hamlesini Ankara ve İstanbul için bir müzakerelerde bir koz olduğunu söyleyen Tunç Soyer’e tepki gösteren İYİ Parti’nin İzmir adayı Özlale, “Gerçekten iyi bir belediyecilik örneği gösterseydi, biz sahaya indiğimiz zaman belediye hizmetlerinden bu kadar fazla şikâyet almazdık” dedi. Özlale’nin Akşener itirafı ise oldukça dikkat çekti.

Büyük bir katılımın olduğu Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiren Türkiye, yerel seçimlere doğru gidiyor... Siyaset yeniden seçim atmosferine girdi. Partiler hazırlıklarına hız verirken İYİ Parti seçimlere ittifak yapmadan gireceğini duyurdu.

ESKİ ORTAKLARIN İZMİR SAVAĞI

Mayıs ayındaki seçimlerde 6’lı masada ortak olan İYİ Parti ve CHP yaklaşan yerel seçim öncesi İzmir’de adeta birbirine savaş açtı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 'İzmir'i kötü kokudan kurtaracak' diyerek ilan ettiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale, CHP'li Tunç Soyer'e yönelik sert eleştirilerini sürdürüyor.

Tunç Soyer'in İzmir'i iyi yönetmediğini yineleyen Özlale "İyi yönetseydi bu kadar şikayet almazdık" ifadelerini kullandı.

Özlale, adaylığını açıklaması konusunda Meral Akşener'e baskı yaptığını itiraf etti. 

İYİ Partili Özlale’den Soyer’in ‘pazarlık kozu’ iddiasına sert tepki, Akşener itirafı dikkat çekti

T24'e konuşan Özlale yaklaşan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Özlale'nin açıklamaları şu şekilde;

AKŞENER İTİRAFI

Ankara ve İstanbul'da da aynı İzmir'deki gibi adayımız açıklanacak. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Benim İzmir adaylığımın önce açıklanmasının Tunç Bey'in dediği gibi Ankara ve İstanbul için bir müzakerelerde bir koz olduğunu düşünmüyorum. Öyle bir şey yok.

Bakın İzmir'in önce açıklanmasının sebebi biraz da benim. Ben baskı yaptım Meral Hanım'a. Cumhuriyet Halk Partisi hala kendi adayını açıklamadı.

Bu kararın parti açısından ne kadar bağlayıcı olduğunu vurgulamak ve seçmenimize de güvence açısından eğer böyle bir durum olursa -yani iş birliğine gidilip benim adaylığım geri çekilirse- ben partimdeki görevlerimden geri çekilirim. Bunu geçen bir canlı yayında açıkladım. Şimdi burada yeniden söylüyorum.

Bu adaylık çok ciddi ve eğer önümüzdeki dönemlerde İzmir bir müzakere konusu edilirse ve benim adaylıktan çekilmem istenirse o zaman ben de bütün görevlerimden ayrılırım.

"MERKEZ PARTİSİ OLMAK ÇOK ZOR"

Merkez partisi olduğumuzu düşünmüyorum. Ama bence böyle bir hedefimiz var. Merkez parti olmak çok zor bir şey. Türkiye'nin her büyük sorununa hızlı ve maddi bir çözüm üretmeniz gerekiyor. Gelen her sorunun karşısında paralize olmamanız gerekiyor. Dünyayı takip etmeniz gerekiyor. Çok çevik bir parti olmanız gerekiyor. Ben Türkiye'de şu anda bir merkez partisi olduğunu düşünmüyorum.

"İYİ YÖNETSELERDİ BU KADAR ŞİKAYET OLMAZDI"

Eğer Cumhuriyet Halk Partisi beş senede gerçekten iyi bir belediyecilik örneği gösterseydi, biz sahaya indiğimiz zaman belediye hizmetlerinden bu kadar fazla şikâyet almasaydık, o zaman ben de belediye başkan adayı olarak karşınıza çıkmazdım. Milletvekili olarak devam ederdim. Ben diyorum ki; ben Tunç Bey'den daha iyi bir adayım.

İYİ Partili Özlale’den Soyer’in ‘pazarlık kozu’ iddiasına sert tepki, Akşener itirafı dikkat çektiGeçtiğimiz günlerde yaklaşan yerel seçimler hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kılıçdaroğlu'nun hangi gerekçelerle kendisini aday olarak açıklamadığını bilmediğini söylerek CHP liderine ilginç bir göndermede bulunmuştu.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...