İyi Parti'nin çıkışı CHP'yi zora soktu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İyi Parti'nin çıkışı CHP'yi zora soktu

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ

İyi Parti kaynakları, yerel seçime 81 ilde kendi adaylarıyla girme kararından hiçbir şekilde dönüş olmayacağını belirtirken CHP lideri Kılıçdaroğlu “Seçimlere ‘bağımsız gireceğiz’ diyorlar. Saygıyla karşılayacağız” dedi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - İyi Parti Genel İdare Kurulunun (GİK), bir süredir Genel Başkanı Meral Akşener ve parti yöneticileri tarafından gündeme getirilen, yerel seçimlere 81 il ve ilçede kendi adayları ile girme kararı alması CHP’yi zora soktu. 2019 yerel seçimlerinde CHP ve İyi Parti’nin ittifakı ile alınan İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya gibi belediyelerin el değiştirme ihtimali yükseldi.

İyi Parti’nin bu kararına rağmen CHP yönetimi ve belediye başkanları ittifak için umudunu korumayı sürdürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz günlerde “Ben hâlâ ittifakın gerekli olduğunu, ittifak sürecinin Türkiye’de bir gerçek olduğunu ve bunun da müzakereye açık olması gerektiğini söylüyorum. Açıkçası yapılan tariften de müzakerenin kapanmadığını düşünüyorum. En güçlü şekliyle Sayın Akşener, İyi Parti yöneticileriyle müzakerenin, diyaloğun çok sağlıklı bir şekilde yürütülebileceğini, yönetilebileceğini düşünüyorum. Elbette bunun karşılıklı gerekleri var. Zaman gösterecek” dedi.

HİÇBİR ŞEKİLDE İTTİFAK OLMAYACAK

CHP’li belediye başkanlarının ittifakı yeniden oluşturmak için çaba sarf etmesine rağmen, İyi Parti kaynakları, aldıkları bu karardan hiçbir şekilde dönüş olmayacağını belirtiyor. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifaka ilişkin çıkışları ‘El yükseltiyor’ şeklinde yorumlanırken, parti kaynakları ise seçmenin, İyi Parti’nin tek başına seçime girerek rüştünü ispatlaması gerektiği görüşünü savunduğunu belirtiyor.

İyi Parti'nin çıkışı CHP'yi zora soktu

Öte yandan İyi Parti’de dört GİK üyesinin toplantıda, zamanlamasının yanlış olduğunu savunarak karara itiraz ettiği belirtildi. İyi Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun ittifak tartışmalarına ilişkin “Bizim artık bugünden itibaren birilerine seçim kazandırma veya birilerine seçim kaybettirme gibi bir çalışmamız, bir amacımız olmayacak. Bizim tek odaklanacağımız nokta kendimiz bu seçimi nasıl kazanırız olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

İTTİFAK SEÇİMDEN SONRA ZATEN BİTTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı ortağı İyi Parti’nin yerel seçimde kendi adaylarını çıkaracağı yönündeki kararını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu “Bir siyasi parti diyor ki, ‘biz bağımsız olarak seçimlere gireceğiz.’ Saygıyla karşılayacağız” dedi.
“İttifak seçeneği masadan kalktı şeklindeki yoruma katılır mısınız?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi:

Kurduğumuz ittifak seçimden sonra zaten bitti. Bunu daha önce de söyledik. İttifak hangi dönemlerde olur? Seçim dönemlerinde olur. Daha önce ittifakın uzun süreli olmasının temel nedeni neydi? İktidara geldiğimizde neler yapacağımız konusunda ortak mutabakat metnini hazırlamaktı. Onu yaptık biz. O nedenle o ittifak süreci biraz uzun sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in bugün adaylığını açıklayacağı yönündeki kararın hatırlatılması üzerine de “Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Daha sonra bir başka arkadaşımız İstanbul’dan o da bir mektup yazmış, ‘Ben de genel merkezde adaylığımı ilan edebilir miyim?’ diye. Tabii hemen cevap verdik, ‘Elbette genel merkezde adaylığınız ilan edebilirsiniz’ diye. CHP demek demokrasi demektir” dedi.

KİMSEYİ AYIRMADAN OY İSTİYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent Ankara Kalkınma Projesi (BAKAP) Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanının tanıtım toplantısında İyi Parti’nin yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkarma kararını değerlendirdi. Daha önce “O döneme kadar köprünün altından çok sular akar. Kararlar değişir mi değişmez mi göreceğiz” açıklamasını yapan Yavaş, şu ifadeleri kullandı: Ankara halkının önüne çıkıp ‘yaptığımız hizmetleri beğeniyorsanız bize oy verin’ diyeceğiz ama bunu da yaparken ‘şu seçmen bu seçmen’ diye ayırmadan hizmet ettiysek, kimseyi ayırmadan da hepsinden oy istiyoruz. Onun haricinde başka bir yorumum yoktur.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...