İYİ Parti'de sürpriz aday: İmamoğlu ve Yavaş olmadı, Akşener rotayı Ersan Şen'e çevirdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti'de sürpriz aday: İmamoğlu ve Yavaş olmadı, Akşener rotayı Ersan Şen'e çevirdi
POLİTİKA Haberleri

Altılı Masa'yı dağıtan ve kendisine yeni bir yol çizen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'a adaylık çağrısında bulundu ancak beklediği cevabı alamadı. Bu süreçte sürpriz bir gelişme yaşandı. Ceza Hukukçusu Ersan Şen, katıldığı bir programda İYİ Parti'den teklif gelmesi halinde 'cumhurbaşkanı adayı' olabileceğini söyledi, Akşener'in reklam arasında kendisini telefonla arayıp, "Ciddiyseniz görüşelim" dediğini öne sürdü. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise iki ismin 'istişare' amacıyla bir araya geleceğini doğruladı.

14 Mayıs seçimlerine kısa süre kala siyasi kulisler hareketlendi, adaylık bilmecesi sürüyor. Altı muhalefet partisinin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı'nın 2 gün önce yapılan toplantısı, kaosun fitilini ateşledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akneşer, adeta gemileri yaktı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek vermediğini açıkça beyan etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a yaptığı 'adaylık' çağrısı ise olumlu cevap bulmadı.

İYİ PARTİ'DE SÜRPRİZ 'ADAY' GELİŞMESİ

İYİ Parti lideri Akşener'in 'göreve' çağırdığı iki isim,  Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini belirtip ortak bir fotoğraf verdi. Bu gelişmenin ardından İYİ Parti'nin yeni bir adayla yola çıkıp çıkmayacağı merak konusu olurken, partide sürpriz bir gelişme yaşandı. 

"SEVE SEVE KABUL EDERİM"

Bir televizyon programında Millet İttifakı'ndaki krizi değerlendiren Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, "Meral Hanım arayıp sizi Cumhurbaşkanı adayımız olarak görmek istiyoruz dese ne yaparsınız?" sorusu üzerine "Sayın Meral Akşener’den ve İYİ Parti’den böyle bir teklif gelirse elbette seve seve kabul ederim" ifadelerini kullandı. 

ERSAN ŞEN İLE MERAL AKŞENER GÖRÜŞECEK

Program devam ederken konuşan Ersan Şen, "Sayın Akşener Buğra Kavuncu aracılığıyla beni aradı ve 'Adaylık konusunda ciddi misiniz? Gelin görüşelim' dedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz. Ayrıca 'Bunu beyan edebilirsiniz' dedi" şeklinde konuştu.

'İSTİŞARE' GÖRÜŞMESİ DİYEREK DOĞRULADI

Öte yandan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise "Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Şen'in partimiz hakkında ortaya koyduğu kıymetli değerlendirmeler sebebiyle Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir" açıklamasında bulundu ve görüşmeyi doğruladı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...