İyi Parti'de ittifak çıkmazı: CHP ile iş birliği bizi yok edecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İyi Parti'de ittifak çıkmazı: CHP ile iş birliği bizi yok edecek

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçimlerde iş birliği teklif ettiği İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kritik bir yol ayrımına geldi.

HABER MERKEZİ - Genel seçimden sonra “Bir daha kuyruk siyaseti yapmayacağız” diyerek, 31 Mart’ta ‘Hür ve müstakil’ olarak yarışacaklarını açıklamıştı. Bu sert tepki sonrası, CHP ile yeni bir iş birliğinin gündeme gelmesi Akşener’i ve İyi Parti’yi zora soktu. İyi Parti’de, CHP ile ortak adım atmayı teşkilatlara ve seçmene izah edememe endişesi yaşanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın “Bu ittifaklar düzenin yan aparatı olmak, taşeronu olmak bizi yok eder” dedi. Diğer Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kuleyin ise “CHP’nin genel başkanı değişti diye, farklı bir karar çıkacağını zannetmiyoruz. Üç beş belediye karşılığında pazarlık yapacak parti değiliz” diye konuştu. Pazartesi toplanacak Genel İdare Kurulu’nda, CHP’nin iş birliği teklifinin reddedilme ihtimali yüksek. Ancak parti içinde, Ankara ve İstanbul’daki bazı ilçelerde İyi Partili adayın desteklenmesi şartıyla bir iş birliğine gidilebileceğini savunanlar da var.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...