İYİ Parti, CHP ile köprüleri attı: Herkesin yolu açık olsun

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
İYİ Parti, CHP ile köprüleri attı: Herkesin yolu açık olsun

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, birbirlerine gözdağı vermeye devam ediyor. İki lider, İmamoğlu ve Yavaş çıkmazına girerken, Akşener, ittifaka kapıları bir açıyor bir kapatıyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bir yandan kendi partisinden aday olmasını isterken, diğer yandan da yaptığı ‘istemezük’ açıklamalarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na âdeta gözdağı veriyor.

“Biz seçimlere 81 ilde ayrı gireceğiz. İmamoğlu ve Yavaş’ın kaybetmesini göze alıyoruz. Biz bu partiyi CHP’nin adaylarını seçtirmek için kurmadık” çıkışını yapan Akşener’in bu sözleri kulislerde “İmamoğlu ve Yavaş bizden aday olmazsa CHP’ye destek yok” olarak değerlendiriliyor.

Şimdilik ittifaka kapıları kapatan Akşener’in bu sözleri söylemesine Kılıçdaroğlu’nun “CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanları vardır, devam eder. Bunun ortası olmaz. Her halükârda Ankara’da da İstanbul’da da dominant olan parti CHP’dir” açıklamaları neden gösteriliyor.

"NEZAKET" GEREKÇESİYLE CEVAP VERİLMİYOR

CHP kurmayları ise Akşener’in daha önce Afyonkarahisar’da yaptığı “Bazı yerlerde iş birliği olabilir” konuşmasına dikkat çekiyor. Kılıçdaroğlu, Akşener’den gelen sert açıklamalara şimdilik ‘nezaket’ gerekçesiyle cevap vermiyor.

Kılıçdaroğlu’nun bu sessizliğinin arkasında ise İyi Parti’nin desteği olmadan büyükşehirlerde seçimi kazanamayacağı gerçeğinin yattığı belirtiliyor.

Tartışmalar sürerken İyi Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu’ndan dikkat çeken bir çıkış geldi. Dervişoğlu, "İttifak içinde kalarak sorunların çözülebileceğine olan inancımızı yitirdik. Sayın Faik Öztrak’ın birtakım açıklamaları var; bize yol açıklığı temenni ediyor, herkesin yolu açık ve aydınlık olsun. Biz seçmenin iradesine ipotek koyacak değiliz, isteyen istediği belediye başkan adayına pek tabii ki oy verecektir. Hiç kimse İyi Parti’ye yol haritası tanzim etmeye kalkmasın" dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...