Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'a gidiyor: G20 liderleriyle ikili görüşmeler yapacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Hindistan'a gidiyor: G20 liderleriyle ikili görüşmeler yapacak

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Hindistan'a gidiyor. Liderlerle ikili görüşmeler yapacak olan Erdoğan, tahıl koridoru ve iklim değişikliği konusunda önemli mesajlar verecek.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün (Cuma), Yeni Delhi’de yapılacak G-20 Liderler Zirvesi için Hindistan’a gidiyor. Yarın (Cumartesi) başlayacak olan zirve kapsamında Erdoğan, bazı G-20 liderleriyle ikili görüşmeler yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getireceği en önemli başlıklarından biri tahıl koridoru girişiminin yeniden canlandırılması olacak. Ukrayna-Rusya savaşının da önemli başlıklardan biri olması beklenirken, Erdoğan’ın taraflara bir kez daha ‘barış’ çağrısında bulunması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirvede liderlerle yapacağı görüşmede gündeme gelecek bir diğer başlık iklim değişikliği olacak. “Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek" temasıyla düzenlenecek ve iki gün sürecek olan zirvede Erdoğan, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde attığı adımları paylaşacak.

Zirve kapsamında görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel sorunlar da ele alınacak.

RUSYA VE ÇİN LİDERLERİ KATILMIYOR

Bu yıl Çin ve Rusya devlet başkanları zirveye katılmayacak. Çin'i, Devlet Başkanı Şi Jinping yerine Başbakan Li Çiang, Rusya'yı ise Vladimir Putin yerine Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov temsil edecek.

HİNDİSTAN’IN ARDINDAN ABD

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 Zirvesinin ardından 17-21 Eylül'de yapılacak BM Genel Kurulu için ABD'ye gidecek. Genel Kurul'da dünya liderlerine hitap edecek olan Erdoğan'ın, İslam düşmanlığı, mültecilerin durumu, iklim değişikliği, Kıbrıs sorunu ile Rusya-Ukrayna savaşı ve tahıl koridoru gibi önemli başlıkları değerlendirmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...