İttifaklar genişleme arayışında: Bir oyun bile hesabı yapılıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İttifaklar genişleme arayışında: Bir oyun bile hesabı yapılıyor
Politika Haberleri

Cumhur İttifakına HÜDAPAR, Anavatan ve DSP’nin katılımı konuşuluyor. Kılıçdaroğlu, HDP, Muharrem İnce ve sol oyların peşinde...

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Türkiye 14 Mayıs’ta seçime girmeye hazırlanırken hem Cumhur hem de Millet İttifakı, bir oyun bile çok önemli olduğu seçimlerde en geniş oy oranına ulaşmak için çabalarını yoğunlaştırdı. Kulislerde, Cumhur İttifakı’na Turgut Özal’ın kurduğu Anavatan Partisi ile Bülent Ecevit’in DSP’sinin de katılacağı konuşuluyor. Cumhur İttifakı daha önce de HÜDAPAR ile görüşmeler gerçekleştirmişti. HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasının neredeyse kesin olduğu belirtiliyor.

Millet İttifakı’nda ise masaya dolaylı yoldan destek veren HDP, İyi Parti’nin bütün itirazlarına rağmen doğrudan ittifaka katılarak aleni bir şekilde desteğini ifade etmek istiyor. Kılıçdaroğlu, adaylığına desteklerini istemek için geçtiğimiz günlerde TİP ve SOL Parti’yi de ziyaret etmişti.

CHP KAPILARI KAPATMADI

Bunun yanı sıra eski CHP Genel Başkanları Murat Karayalçın, CHP’den ayrılarak Memleket Partisini kuran Muharrem İnce’nin de Millet İttifakı saflarına dönmesini arzuladığını ifade ederken, CHP Gurup Başkan Vekili Özgür Özel “Partiye dönmesiyle ilgili beklenti, çok sayıda telefonlar var. İnce’yle barışmayı ben de istiyorum” diyerek kapıları kapatmadı.

Önümüzdeki günlerde İnce’yle bir görüşme yapılabileceği konuşuluyor.  Millet İttifakı’na kabulü daha önce reddedilen BTP lideri Hüseyin Baş’ın da İyi Parti listelerinden seçime girmesi bekleniyor.  Öte yandan Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan’ın kurduğu Yeniden Refah Partisine ise hem Cumhur İttifakı’ndan hem Millet İttifakı’ndan teklifler geliyor. Erbakan’ın hangi bloka destek vereceği ise henüz net değil.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...