Erdoğan düğmeye basıyor: Kamu istifaları için 7 günlük süre

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan düğmeye basıyor: Kamu istifaları için 7 günlük süre
Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün seçimlerin yenilenme kararını imzalayacak. Karar yarın Resmî Gazete’de yayımlanacak. İttifak protokollerinin 5 gün içinde YSK’ya teslim edilmesi gerekiyor. Aday olacak kamu görevlilerine istifa etmeleri için 7 günlük süre tanınacak. Seçim ilk turda sonuçlanmazsa ikinci tur 28 Mayıs’ta...

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararını alacak. Karar, bugün veya yarın Resmî Gazete’de yayımlanacak.

Seçimlerin yenilenmesine dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın Resmî Gazete’de yayımlanmasından sonra Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yarın toplanarak 28’inci dönem milletvekilliği seçimleri ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılacağını ilan edecek. İkinci tura kalması hâlinde ise cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 28 Mayıs’ta yapılacağını kararlaştıracak. YSK, aynı gün milletvekilliğine aday olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa sürecini de başlatacak bir karar daha alacak. Kamu görevlilerine istifa etmeleri için 7 günlük süre tanınacak.

TAKVİM BAŞLIYOR

YSK; pazartesiden sonra ise seçim takvimini yayınlayacak. Hazırlanan taslakta seçim takviminin 16 veya 18 Mart’ta başlatılması öngörülüyor. Seçim takviminin başlatılması ile birlikte seçimlere ittifak yaparak girecek partilerin, ittifak protokollerini 5 gün içinde YSK’ya vermeleri istenecek. Seçim takviminin başlangıcı 16 Mart olarak kabul edilirse ittifak protokolünün 21 Mart’a kadar, takvim 18 Mart’ta başlatılırsa 23 Mart’ta kadar YSK’ya teslim edilmesi gerekecek. YSK’ya verilecek protokole, ittifak yapacak siyasi partilerin genel başkanları imza atacak. YSK; siyasi partilere protokolde yapılacak değişiklikler için bir hafta veya 10 gün süre tanıyacak.

TEMAYÜL YOKLAMASI

Öte yandan, AK Parti cephesinde de adaylık başvurularıyla ilgili takvim hızlandırıldı. YSK’nın seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağına yönelik kararının Resmî Gazete’de yayımlanmasından itibaren milletvekili aday adaylığı başvuruları alınmaya başlayacak. AK Parti, 17 Mart’a kadar başvuruları kabul edecek. 19 Mart’ta ise aday adayları ile ilgili temayül yoklaması yapacak; hemen ardından da mülakatları başlatacak. 2018 seçimlerinde AK Parti aday adaylarından 6 bin lira başvuru ücreti almıştı. Bu seçimlerde başvuru ücretinin 15 bin lira civarında olacağı belirtilirken, bazı AK Parti yöneticileri ise ücretin değişmeyebileceğini, aday adaylarından 6 bin lira alınabileceğini dile getirdi. 

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...