İstanbul buluşması dünyanın dilinde

İstanbul buluşması dünyanın dilinde

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, Putin, Macron ve Merkel’in Boğaz’daki Suriye zirvesi dünya basınının manşetinde yer aldı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in katılımıyla İstanbul’da gerçekleşen Suriye konulu zirve dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Çin haber ajansı Şinhua, zirveyi “Türkiye, Suriye konusunda siyasi çözüm arayışı için dörtlü zirveye ev sahipliği yapıyor” başlığıyla okuyucularına duyurdu. Ajans haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bütün dünya zirvemizi takip ediyor. Yapıcı ve samimi bir yaklaşımla bu beklentileri boşa çıkarmayacağımıza inanıyorum” ifadelerine dikkati çekti.
n Çin Merkezi Televizyonu (CCTV) “Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye, Suriye için uzun süreli ateşkes ve anayasa toplantısı çağrısı yaptı” manşetiyle zirveyi aktardı.
n Japon Televizyonu NHK “4 lider Suriye anayasası için bir komite istiyor” başlığıyla zirveyi okuyucularına duyurdu.
n Endonezya’nın Suara gazetesi “Dört ülke lideri Suriyeli mültecileri ele aldı’’ başlıklı haberinde, zirvede Suriyeli mültecilerin dönüşü, kalıcı ateşkes ve siyasi çözüm meselelerinin ele alındığını aktardı.
n Avustralya’nın SBS Televizyonu liderlerin, Suriye’de kalıcı bir ateşkesin önemini vurguladığına yer verdi.
n Malezya’nın The Star gazetesi de 4 ülkenin Suriye’de kalıcı ateşkesin önemine dikkati çekti.
n Fransasız Le Figaro gazetesi “İlk defa uygulanan bir formatta, Türkiye, Rusya, Fransa ve Almanya’nın yöneticileri, hep beraber Suriye’nin geleceğini ele aldılar” değerlendirmesinde bulundu.

'Yolculuğumuz 2023 hedefiyle taçlanacak'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, şunları kaydetti: Selçukludan Osmanlıya ve oradan genç Türkiye Cumhuriyeti’ne devreden tarihî süreklilik içinde süren büyük yolculuğumuzu, inşallah 2023 hedeflerimizle taçlandıracak, 2053 ve 2071 vizyonlarımızla da bir üst seviyeye çıkaracağız. Terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını kaybeden güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımızın aziz hatıraları, milletimizin hafızasında ve devletimizin kimliğinde daima yaşayacaktır. Tarihe, mazlumlara sırtını dönen değil evini ve ekmeğini bölüşen, her konuda tercihini haktan ve adaletten yana kullanan bir ülke olarak geçmenin şerefi bize yeter.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...