Fırat'ın doğusu vuruldu

Fırat'ın doğusu vuruldu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyalini verdi, Mehmetçik, Fırat’ın doğusunda yer alan YPG-PKK mevzilerini bombaladı.

Fırat nehrinin batısında yer alan Cerablus, El-Bab ve Afrin’i terör örgütlerinden arındıran Türkiye, nehrin doğusunu da temizlemek için harekete geçti. İlk operasyon için düğmeye basıldı. Cerablus’un doğusunda yer alan Zor Mağar bölgesindeki terör örgütü YPG/PKK mevzileri, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından bombalandı. Top sesleri Gaziantep’in Karkamış ilçesinden duyuldu. Askerî kaynaklardan edinilen malumata göre, YPG’nin bazı hazırlıkları tespit edildi ve teröristlerin sınır birliklerine dönük taciz ateşi oldu. Bu sebeple angajman kuralları uygulandı ve meşru müdafaa kapsamında topçu atışları gerçekleştirildi.

ERDOĞAN İŞARETİNİ VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü yaptığı açıklamada “Sırada Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarının ortadan kaldırılması ve buraların Suriyeli kardeşlerimizin hayat yeri hâline getirilmesi vardır. ABD, Menbiç mutabakatını bizi oyalama aleti hâline
dönüştürmüştür. Şu anda devriye güçlerinin Gaziantep’te bizim askerlerle ABD’li askerlerin birlikte çalışma yaptıklarını biliyorsunuz. Artık Menbiç’te oyalanmak yerine, dikkatimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız” diye operasyonun mesajını vermişti.  

MİT TESPİT ETTİ, TSK VURDU
Bu arada,  TSK tarafından Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesine düzenlenen hava harekâtlarında üs bölgelerine saldırı hazırlığında olan 4 terörist etkisiz hale getirildi. Hainlerin geçtiğimiz hafta bir askeri şehit eden PKK’lı grup içinde faaliyet yürüttüğü, koordinatlarını ise MİT’in verdiği öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...