Adalet Bakanı Tunç sert çıktı: İnsan onurunu yok sayan her türlü eyleme karşıyız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Adalet Bakanı Tunç sert çıktı: İnsan onurunu yok sayan her türlü eyleme karşıyız

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. İsrail'in günlerdir bomba yağdırdığı Filistin'de sivillere yönelik saldırıların durdurulması gerektiğini ifade eden Tunç, Türkiye'deki "Yeni anayasaya" hazırlıklarına da değindi. Tunç'un "Türkiye ilk 10 devlet arasında" sözleri de dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Türkiye 7 Ekim (2023)'de başlayan İsrail'in Hamas'a saldırılarına tepki göstermeye devam ediyor. Adalet Bakanı Tunç, Türkiye'nin masum insanları hayattan koparan, insan onurunu yok sayan her türlü eyleme karşı olduğunu bir kez daha anımsattı. "Savaştan değil barıştan yanayız" diyen Tunç'un açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

"SAVAŞTAN YANA DEĞİLİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, uluslararası sistemin artık insanlığın sorunlarına çözüm olmadığını her yerde dille getirdiğini ifade eden Tunç, İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarına ve buna sessiz kalınmasına tepki gösterdi.

Tunç, Türkiye'nin bölgedeki ateşin, işgalin ve zulmün bitirilmesi konusundaki çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Filistin halkının yanında olduklarını dile getiren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Masum insanları hayattan koparan, insan onurunu yok sayan her türlü eyleme taraflarına bakmaksızın karşı olduğumuzu buradan özellikle ifade ediyorum. Türkiye olarak her meselede çözümden, aklıselimden yanayız, savaştan değil barıştan yanayız." dedi.

YENİ ANAYASA

Öğrencilere seslenen Tunç, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, demokratik kazanımlarımıza, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize sıkı sıkıya bağlı üniversitelerimiz sayesinde, sizler sayesinde, hocalarımız, sevgili öğrencilerimiz sayesinde başarılacaktır." dedi.

Hükümetleri döneminde 21 yıldır devam eden güven ortamını sürdüreceklerini vurgulayan Tunç

"Türkiye Yüzyılını, adaletin de yüzyılı yapacak, demokratik reformlarımızı taçlandıracak, vesayetçi anlayışı tümüyle tarihe gömecek, yeni, demokratik, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir Anayasayı siz değerli bilim insanlarımızın, üniversitelerimizin katkılarıyla yapacağız. Siz kıymetli hocalarımızın da katkılarıyla hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, adalete güveni en üst noktalara çıkaracağız. Türkiye Yüzyılının, adaletin de yüzyılı, haklının da yüzyılı olması için gece gündüz çalışacağız. Dünyada da adaleti savunmaya devam edeceğiz. Uluslararası sistemin insanlığın sorunlarına çözüm olmadığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Mevcut Anayasanın darbecilerce yazıldığını hatırlatan Tunç, tüm kesimlerin üzerinde uzlaştığı, demokratik, sivil bir Anayasa yapılması konusunda kararlı olduklarını söyledi.

"TÜRKİYE İLK 10 DEVLET ARASINDA"

Türk milletinin her alanda çok değerli bilim insanları yetiştirdiğini belirten Tunç, "İlim-irfan yuvası bütün üniversitelerimiz, bir an bile durmadan, insanlığın ortak menfaati için, bilimsel bilgiyi en üst noktaya taşımanın gayretini ortaya koymaktadırlar." dedi.

Adalet Bakanı Tunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversitelerimiz, uluslararası üniversite sıralamalarında üst sıralara yükselmeye devam ediyor, biz de bundan büyük memnuniyet duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Bu başarıların artarak devam etmesini yürekten temenni ediyoruz. Bu yükselişte henüz daha son yıllarda kurulan Anadolu'nun dört bir yanına yayılan üniversitelerimizin yer alma çabalarını takdirle karşılıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde uygulanan reformlarla üniversitelerde eğitim seviyesinin en yüksek seviyesine çıkarıldığını belirten Tunç, Türkiye'nin 7 milyonun üzerindeki öğrenci sayısıyla, Avrupa'da zirvede bulunduğunu söyledi.

Tunç, 198 ülkeden 340 bine yakın yabancı öğrencinin Türkiye'de eğitim gördüğünü, Türkiye'nin bu alanda ilk 10 devlet arasında bulunduğunu bildirdi.
Öğretim elemanlarının yüzde 46'sının kadın olduğunu vurgulayan Tunç, bununla gurur duyduklarını söyledi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...