Yaprak dökümü sürüyor! İP’te istifa eden son isim Adnan Beker

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yaprak dökümü sürüyor! İP’te istifa eden son isim Adnan Beker

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Meral Akşener’in, mahallî seçimlerde ittifak kapısını kapatmasının ardından sancılı günler yaşayan İyi Parti’de yaprak dökümü sürüyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Geçtiğimiz günlerde Nebi Hatipoğlu, Durmuş Yılmaz ve Bahadır Erdem’in istifasının ardından dün de Ankara Milletvekili Adnan Beker İyi Parti’den ayrıldığını açıkladı.. Beker, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Üyelerimizin yüksek teveccühü ile parti içi rekorla Ankara’dan milletvekili adayı oldum. İyi Parti’nin başarısı için durmadan, yorulmadan çalıştım. İyi Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerime ve yüce Türk milletine daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden İyi Parti’den istifa ediyorum” dedi.

“ALLAH MEMLEKETİ KORUMUŞ” DEMİŞTİ

Adnan Beker, Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ardından partisinin de ortağı olduğu Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunarak “25 milyon Kemal Bey’e oy vermedi, Erdoğan karşıtlığıdır bu oyların tanımı. Kim aday olsa bu oyu alırdı. Kemal Bey 150 kez aday olsa Tayyip Bey’e karşı kazanamaz” ifadelerini kullanmıştı. 
Berker, başka bir demecinde de ittifak sürecindeki pazarlıklara değinerek “Altılı Masa seçimi kazanmış olsaydı, biz daha bakanları oluşturamazdık. Allah memleketi korumuş” demişti.

Beker’in istifası ile İyi Parti’nin milletvekili sayısı 42’ye düştü.

Öte yandan Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, Akşener’in hesaplarını incelettiği iddiasıyla Antalya Milletvekili Uğur Poyraz’ın da Akşener hakkında kulis yapma gerekçesiyle partiden gönderilebileceği ileri sürülmüştü. İyi Parti lideri Akşener’in, istifa etmesi beklenen vekillere “Defolup gitsinler” şeklinde tepki gösterdiği ve genel merkezdeki sabit telefonları dinlettirdiği ileri sürüldü.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...