İsveç protokolü ertelendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsveç protokolü ertelendi

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay Başkanlığında toplanan TBMM Dışişleri Komisyonu, İsveç’in NATO’ya katılım protokolüne dair teklifi görüştü.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Protokol hakkında milletvekillerini bilgilendiren Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, İsveç’in üçlü muhtıra sayesinde mevzuat değiştirdiğini belirterek “1 Temmuz’da terörizmle mücadele yasası yürürlüğe girdi. Terör örgütüne kaynak sağlayan bir yapılanmanın banka hesabı kapatıldı. Bir PKK’lı dört yıl hapis aldı. Bir PKK’lının terör suçundan mahkûm edilmesi İsveç için bir ilk. PKK ile iltisaklıların ülkeye girişi engellendi. Terör örgütü mensupları İsveç’te artık rahat hareket edemiyor, örgüt baskı altında” dedi.
Daimî ortak mekanizmanın bir sonraki toplantısının Finlandiya’da düzenleneceğini bildiren Akçapar, mutabakat sonrasında bir PKK’lının iade edildiğini bildirdi. Teklifin tamamı üzerindeki görüşmelerin ardından AK Parti milletvekillerinin önergesiyle “Müzakerelerin yeterince olgunlaşmaması” gerekçesiyle toplantının ertelenmesi kararlaştırıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...