İnce'den CHP'ye yeşil ışık: Gerekirse çekilirim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İnce'den CHP'ye yeşil ışık: Gerekirse çekilirim
POLİTİKA Haberleri

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için partilerin adaylık işlemleri başladı. İttifaklar netleşirken, gözler siyaset sahnesine çevrildi. Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklayan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce daha önce 'İçinden çıktığım partiyle neden görüşmeyim' diyerek yeşil ışık yaktığı CHP'ye "Günü geldiğinde çekilmeyi bilirim" diyerek bir mesaj daha gönderdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 14 Mayıs'ta yapılmasına yönelik kararnın Resmi Gazete'de yayımlanması ile beraber siyaset arenasından hareketlilik başladı.

İttifaklar netleşmeye başlarken Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklayan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce CHP'ye bir kez daha yeşil ışık yaktı. İnce "Günü geldiğinde çekilmeyi bilirim" dedi. 

CHP'den ayrılarak Memleket Partisi'ni kuran ve Cumhurbaşkanı adaylığını ilan eden Muharrem İnce, Millet İttifakı'nda sancılı toplantılar sonrası aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu lehine 'seçimlerden çekilebileceğini' açıkladı.   

'GEREĞİNİ YAPARIM'

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, seçimlere 59 gün kala gündemi değerlendirdi. İkinci tura Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisinin kalma ihtimali olduğunu söyleyen İnce, "Ben çelebi adamım. Kadir kıymet bilen adamım. Bu memleketi herkesten çok seven adamım. Kimse merak etmesin, gerektiği anda gereğini yaparım" dedi.  

İlerleyen günlerde siyaset sahnesinin durumuna göre hamle yapacağını söyleyen İnce, "Durumu değerlendiriyorum. Kendi adıma değil, Türkiye adına. Günü geldiğinde çekilmeyi bilirim. Kemal Bey lehine çekilirim" açıklamasında bulundu.  

'İÇİNDEN ÇIKTIĞIM PARTİYLE NİÇİN GÖRÜŞMEYEYİM'

6'lı Masa'da İYİ Parti lideri Meral Akşener'in vetosu ile arapsaçına dönen aday krizi, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcılığı sözü verilmesi ile son bulmuş, Akşener masaya geri döneken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da adaylığını ilan etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan etmesinin ardından gazeteci Uğur Dündar, Muharrem İnce ile görüştüğünü belirterek  "Muharrem Bey 'Ben Türkiye'yi yönetmeye talip olmuş bir insanım. İçinden çıktığım partiyle niçin görüşmeyeyim' diyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...