İmamoğlu-Kılıçdaroğlu kavgasında ikinci raunt

- Güncelleme:
İmamoğlu-Kılıçdaroğlu kavgasında ikinci raunt
Politika Haberleri

Seçim sonuçlarının ardından CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki değişim mücadelesinin önümüzdeki günlerde daha da sertleşmesi bekleniyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Aralarında Engin Altay, Özgür Özel ve Bülent Tezcan gibi, Kılıçdaroğlu’na en yakın kişilerin de bulunduğu birçok önemli ismin değişimden yana tavır almasıyla hareketlenen CHP’de, değişim talebi tabana yayılıyor. İmamoğlu’nun, ‘sık sık görüşüyorum’ dediği il başkanlarının bir kısmı da Kılıçdaroğlu’na üstü kapalı olarak ‘git’ mesajı vermişti. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu sayesinde belediye başkanı olduğunu ima ederek tarafını belli etmişti.

KADROSUNU AÇIKLAYACAK

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na karşı hamlelerine devam ediyor. Kılıçdaroğlu son olarak, İmamoğlu’na “CHP, hiç kimseye altın tabak içinde genel başkanlığı sunmaz” diyerek kurultayda mücadele etmesi gerektiği mesajını verirken, parti kulislerinde CHP liderinin, genel başkanlık koltuğunu bırakmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bayramdan önce teşkilatta nabız yoklaması yapan İmamoğlu’nun önümüzdeki günlerde yeni bir hamle yaparak değişim manifestosunu ve kadrolarını açıklayacağı belirtiliyor. Bu arada CHP’nin etkili isimlerinden Kemal Anadol, değişim isteyen partililere destek verdi. Kılıçdaroğlu’nun istifasını istemenin ona hakaret edildiği anlamına gelmediğini söyleyen Anadol “Çağdaş dünyada seçimi kaybeden liderin ayrılması bir uygarlık, demokratlık, görgü ve en önemlisi sorumluluk göstergesidir” dedi.

BAK ŞU KONUŞANA!

Yedi dönemdir CHP’de milletvekili olan Erdoğan Toprak, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek çıkarak isim vermeden ‘topyekûn değişim’ çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Toprak “Belediye başkanları başarılıysa kendi belediyelerini bir kez daha alırlar. Genel Başkan’ı yıpratıyorlar” dedi. Toprak, değişim tartışmalarını partinin faydasına olmadığını savundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...