İmamoğlu kararı hesapları altüst etti! Masada denge değişti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Politika Haberleri

Mahkemenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verdiği hapis cezası Altılı Masa’yı sarstı. Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu’nun ismini önermesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumdan rahatsız olan CHP’de ise farklı hesaplar yapılıyor.

HABER MERKEZİ - ANKARA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararı Altılı Masa’daki dengeleri de değiştirdi. Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki belirsizlik artarken, İmamoğlu ile ilgili İstinaf ve Yargıtay sürecinin ne kadar zamanda tamamlanacağının bilinmemesi Altılı Masa’yı zora sokuyor. Başından beri Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmayan İyi Parti’ye göre ‘Her ne olursa olsun İmamoğlu rüzgârı ile seçime girilmesi’ gerekiyor. İmamoğlu’na verdiği destekle birlikte Altılı Masa’daki gücünü artırdığı belirtilen Akşener’in cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu’nun ismini önermesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumdan rahatsız olan CHP’de ise farklı hesaplar yapılıyor. CHP’de sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun adaylığının gündemde tutulması gerektiği düşünülüyor.

‘İMAMOĞLU RİSKLİ’ TEZİ

İyi Parti’nin İmamoğlu ısrarını kırmak için de CHP tarafından, “İstinaf ve Yargıtay süreci adaylar kesinleştikten sonra tamamlanırsa, İmamoğlu’na verilen siyasi yasak onanırsa, muhalefet adaysız mı kalacak? Böyle bir risk göze alınamaz” görüşü dillendiriliyor. CHP’de, İmamoğlu kararının kesinleşme sürecine ilişkin belli bir takvim olmamasının bir anlamda İyi Parti’nin ikna edilmesi için yeterli sebep olarak görülüyor.

SÜREÇ NASIL İŞLER?

Bu arada, İmamoğlu ile ilgili verilen kararın İstinaf ve Yargıtay süreci ile ilgili farklı değerlendirmeler yapılıyor. Selahattin Demirtaş, Canan Kaftancıoğlu ve Selçuk Mızraklı ile ilgili aynı süreçlerin 40-50 günde tamamlandığına dikkat çekiliyor. Seçim öncesi tartışma yaşanmaması ve belirsizliğin giderilmesi için İmamoğlu ile ilgili olarak da aynı hızlandırılmış takvim işletilebileceği belirtiliyor. Ancak muhalefet partilerine göre, süreç kısa sürede tamamlanmaz. AK Parti’de de bütün bu süreçlerin 2023 seçimlerine kadar tamamlanması düşük ihtimal olarak görülüyor.

Bu arada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkındaki mahkûmiyet kararına ilişkin, “Hukukçularımız takip ediyor. Doğru zamanda, doğru itirazlar yapılacaktır. Umarım istinaf sürecinden geri döner” dedi.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...